Kosten goedkoop zonnescherm

Op koopjes jagen blijkt iets te zijn wat in ons menselijke DNA verweven zit. Wanneer je iets voor je huis gaat kopen zou je daar het liefste geen cent teveel voor betalen. Het is dan ook niet voor niets dat mensen al lang voor het zomer is de koopjes afstruinen voor een zonnescherm. We keken voor jou bij een aantal zonnescherm discounters naar de prijs voor een goedkoop zonnescherm, en zaken waar je op moet letten.

Hoeveel kost een goedkoop zonnescherm

We keken voor je naar de prijzen van een goedkoop zonnescherm en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor zonnescherm wil je kopen Breedte Bediening Prijs
Knikarmscherm 250 cm/uitval 200 cm Handbediend 556 euro
Knikarmscherm 400 cm/uitval 200 cm Elektrisch met zon/wind automaat 792 euro
Knikarmscherm 500 cm/uitval 300 cm Elektrisch met handschakelaar 749 euro

 

  • Als je vervoer hebt. Een zonnescherm bij een aanbieder met een stuntactie kopen is een stuk voordeliger als je zelf vervoer hebt. Bedenk je wel dat je een knikarmscherm van 5 meter niet zomaar in je kofferbak steekt. Een kleiner zonnescherm van 250 cm kan je nog met een personenbusje vervoeren.
  • Als je geen vervoer hebt. Heb je geen eigen vervoer, dan komen er nog verzendkosten bij een goedkoop zonnescherm. De leverancier zal een tarief tussen ongeveer 49 en 64 euro berekenen.

Zaken die de prijs bepalen

Ben je op zoek naar een goedkoop zonnescherm, dan is het goed om te weten dat er altijd zaken zijn die de prijs bepalen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • In welke periode koop je het zonnescherm. De periode waarin je een zonnescherm koopt is voor een groot deel bepalend voor de prijs. Koop je een scherm terwijl het al hoog zomer is, dan zal je de hoofdprijs betalen. De vraag is groot, de leverancier moet alle zeilen bijzetten om bestellingen op tijd te kunnen leveren, en jij betaalt daar aan mee.
  • Laat je een zonnescherm inmeten. Een zonnescherm kan je maar beter eerst laten inmeten voordat je het laat leveren Daarvoor kan je een montagebedrijf in de arm nemen. Dit bedrijf zal jou voor het inmeten een prijs tussen 25 en 50 euro berekenen. Je weet dan wel zeker dat je geen te groot zonnescherm of juist naar verhouding te klein zonnescherm koopt. Veel montagebedrijven brengen dit bedrag weer in mindering wanneer je het zonnescherm ook via hun laat monteren.
  • Laat je het zonnescherm monteren. Je kan ervoor kiezen om een zonnescherm te monteren, maar je kan het ook laten monteren door een montagebedrijf. In dat geval krijg je met een aantal prijzen te maken. Een uitvalscherm tot 250 cm zal 170 euro kosten om te monteren, vanaf 250 cm kost het 200 euro. Een knikarmscherm tot 550 cm laten monteren komt neer op 215 euro. De kosten hiervan komen door de extra stevige verankering.
  • Ga je naar de koopjeshoek. Iedere leverancier van zonneschermen heeft wel een paar schermen liggen die al kant en klaar zijn en waar men het liefste snel vanaf wil. Die schermen kan je voor een koopje van ze overnemen. Het kan zomaar een verschil oplopend tot wel 200 euro opleveren. Denk eraan dat je in dat geval beperkt bent in je keuze voor breedtes, en dat je bovendien doorgaans geen eigen keuze voor de stof hebt.
  • Wat voor scherm koop je. We keken in het prijsvoorbeeld naar knikarmschermen. Dat zijn naar verhouding de duurste zonneschermen. Je kan echter ook kiezen voor een uitvalscherm. Dit is een stuk goedkoper maar ook een stuk minder praktisch. Je kan er bijvoorbeeld niet onder zitten, en het zonnescherm neemt een flink stuk van je zicht weg.
  • Wat voor doek koop je. Een zonnescherm is in allerlei soorten doek verkrijgbaar. Het ene doek zal in hogere mate worden verkocht dan het andere doek. Wil jij een specifieke kleur doek, dan kan daar soms een meerprijs aan verbonden zijn. Ook een leverancier van goedkope zonneschermen kan daardoor prijziger uitkomen.
  • Wat voor bediening kies je. De prijzen die een leverancier van goedkope zonneschermen aangeeft zijn vaak bepaald op basis van een uitvalscherm met bediening met behulp van een handzwengel. Wanneer je kiest voor een elektrisch bedienbaar scherm zal je al snel meer kwijt zijn. Voor een bediening met een buismotor zal tussen de 150 en 200 euro meerprijs worden berekend. Wil je er daarnaast ook nog een zon/wind automaat bij hebben, dan ben je zomaar bovenop de prijs van de buismotor nog eens 100 euro extra kwijt.
  • Wil je een bediening met een app. Een zonnescherm met een app is het nieuwste van het nieuwste. Je kan het van afstand laten openen en sluiten, zodat het lijkt of er altijd iemand thuis is. In dit geval ben je nog eens een bedrag tussen 50 en 100 euro kwijt voor de aanschaf van je zonnescherm, mits je hier een buismotor bij had aangeschaft.

Vraag offertes op

Je weet zeker dat iemand de goedkoopste zonneschermen aanbiedt door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan gelijk vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Dat kan je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.