Kosten marktplaats zonnescherm

Wil je een zonnescherm, dan heb je meerdere keuzes wanneer je een winkel gaat bepalen. Je kan uiteraard naar een zonweringspecialist in je eigen stad of dorp gaan, maar steeds meer mensen kijken eerst op Marktplaats. Dat is een verstandige keuze, want op Marktplaats naar koopjes struinen loont.

Waarom zou jij een zonnescherm op Marktplaats kopen

Ga je een zonnescherm kopen en kijk je op Marktplaats, dan hoef je niet gelijk te denken aan een tweedehands scherm. Het kan namelijk ook zijn dat je een scherm koopt wat van een winkel afkomstig is die adverteert op Marktplaats. Koopjesjagers voeren dan ook meerdere argumenten aan om een zonnescherm op Marktplaats te kopen.

  • Een leverancier in jouw buurt vinden. Marktplaats maakt automatisch een selectie van leveranciers die in jouw omgeving zitten. Je kan dan ook heel eenvoudig een zonneschermwinkel kiezen die met een korte reisafstand een zonnescherm bij jou kan leveren. Dit scheelt in de vervoerskosten.
  • Kopen van een particulier met korting. Je zal er versteld van staan hoe snel mensen van zonnescherm willen wisselen. Jij kan daar gebruik van maken door tweedehands je zonnescherm van ze over te nemen. Het zal je vergeleken met de nieuwprijs al snel de helft schelen terwijl een scherm na een slechte zomer wellicht amper is gebruikt.

Zaken waar je op let bij een zonnescherm via Marktplaats

Ga je een zonnescherm kopen via Marktplaats, dan is er ook een aantal zaken waar je op moet letten. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Bekijk het zonnescherm eerst een keer uitgerold. Een zonnescherm wat bij de oude eigenaar een heel jaar lang ingerold heeft gezeten kan zomaar bedorven zijn doordat het weer erin is gaan zitten. Je zit dan met een verkleurde zonwering die eigenlijk te lelijk is om op te hangen. Kijk dus altijd eerst naar het zonnescherm voordat je het koopt.
  • Kijk naar de normale verkoopprijs. Wanneer je via Marktplaats gaat bieden op een zonnescherm zou je in je enthousiasme zomaar kunnen vergeten wat de normale prijs voor een zonnescherm is. Houd dit in de gaten; je zou zomaar in het vuur van de strijd meer kunnen betalen voor een tweedehands scherm dan wat je anders voor een nieuw kwijt was geweest.
  • Kijk waar de verkoper woont. Ga je een zonnescherm bij een particulier kopen, kijk dan voor je biedt eerst waar de verkoper woont. Je wil niet naar de andere kant van het land hoeven te rijden voor een voordeeltje. Dan gaat jouw voordeel namelijk op aan brandstofkosten. Ook moet je bedenken hoe je het zonnescherm gaat meenemen, maar daarover straks meer.

Hoeveel kost een zonnescherm bij Marktplaats

We keken voor je naar een aantal aanbieders op Marktplaats van zonneschermen en kwamen tot de volgende conclusies.

 

Wat voor scherm wil je kopen Breedte Zakelijk of particulier Prijs
Zonnescherm knikarmscherm handbediend knikarmscherm 4 meter Zakelijk 589 euro
Zonnescherm handbediend 5 meter Zakelijk 659 euro
Zonnescherm knikarmscherm elektrisch 5,5 meter Particulier 200 euro
Zonnescherm knikarmscherm handbediend 3,5 meter Particulier 80 euro

 

  • Als je eigen vervoer hebt. Heb jij eigen vervoer voor een zonnescherm, dan betaal je de prijs die je met de verkoper overeenkomt zonder dat je er extra meerkosten aan hebt. Denk eraan dat je een zonnescherm van 5 meter lengte niet zomaar achterin een auto laadt.
  • Als je geen eigen vervoer hebt. Een zonnescherm kopen zonder eigen vervoer kan natuurlijk ook. In dat geval huur je – eveneens via Marktplaats – een transporteur in die het zonnescherm voor je meeneemt vanaf de verkoper naar jouw huis toe. Dit soort verhuisbedrijven schieten het geld voor, waarna je het met hun verrekent bij aankomst van het zonnescherm.

Zaken die de prijs bepalen

Wil je een zonnescherm via Marktplaats kopen, dan mag je de bovenstaande prijzen als een vanaf-prijs beschouwen. Er zijn immers nog factoren die de uiteindelijke prijs bepalen.

  • Zelf vervoeren of laten vervoeren. Een zonnescherm laten vervoeren is altijd een stuk duurder dan het zelf ophalen bij de leverancier. Er kan een bedrag tussen 50 en 150 euro voor worden berekend, afhankelijk van de afstand die het verhuisbedrijf moet afleggen. Kijk ook in dit geval weer of het niet toch voordeliger is om een zonnescherm zelf nieuw te kopen via een winkel.
  • Wat voor eisen stel je. Wil je een elektrisch bedienbaar scherm, dan zal je daar altijd meer voor moeten neertellen dan voor een handbediend scherm. Bij een nieuw zonnescherm is dat prijsverschil gemiddeld 200 euro.
  • Wanneer koop je het zonnescherm. Bij zonneschermen is er nogal een verschil in prijs wanneer je het buiten het zomerseizoen koopt. Dan heeft men het zonnescherm liggen en wil men er graag vanaf, maar de vraag is minder. Dat houdt in dat men sneller met jouw bieding akkoord zal gaan. Je bent dan goedkoper uit.

Ga voor de beste offerte

Besparen op een zonnescherm doe je via Marktplaats maar ook via offertes. Die vraag je heel eenvoudig op met één muisklik op onderstaande button. Je krijgt dan gelijk meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van offertes kan een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.