Kosten paneelgordijn

Lange tijd hingen mensen voornamelijk gewone gordijnen voor hun ramen, tot de tijd dat de lamellen hun opmars deden. Toen de lamellen een geliefd systeem bleken ontstond de vraag naar gordijnen die de voordelen hebben van lamellen maar het uiterlijk van gordijnen. Het antwoord kwam al snel; het paneelgordijn. We keken voor jou naar paneelgordijnen en naar wat ze aan waarde toevoegen aan jouw huis.

Soorten paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn er in een paar soorten. We hebben ze voor je vergeleken.

  • Transparante paneelgordijnen. Gebruik je de paneelgordijnen vooral om het buitenlicht te filteren, dan zijn transparante paneelgordijnen de beste aankoop. Ze zijn licht van gewicht en ze dringen zich niet aan je op voor je raam. Het zijn echte sfeermakers die jouw huis verfraaien. Transparante paneelgordijnen worden echter vaak gecombineerd met dicht geweven paneelgordijnen.
  • Gekleurde paneelgordijnen. Gekleurde paneelgordijnen zijn doorgaans wat dichter geweven. Het zijn panelen die je koopt in de kleur van je interieur. Je kan ze combineren met transparante paneelgordijnen wanneer je een kamer wil hebben die je kan verduisteren of waarbij je het licht kan filteren.
  • Paneelgordijnen met een patroon. Wil jij paneelgordijnen die decoratief zijn, en waarvan je één soort in de rails hangt, dan zijn paneelgordijnen met een patroon heel geliefd. Je hebt de keuze uit meerdere diktes. Hoe dikker de stof, hoe minder licht er je huis binnen zal komen. Deze gordijnen zijn er ook als een soort paneelvitrage.

Hoeveel kosten paneelgordijnen

We deden rondvraag bij een aantal woonwinkels naar de prijzen van paneelgordijnen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor soort paneelgordijnen koop je Welke stof Welke maat Prijs
Transparante paneelgordijnen Uni stof, dun geweven 300 cm bij 60 cm Vanaf 23 euro
Paneelgordijnen gekleurd Uni stof, dikker geweven 300 cm bij 60 cm Vanaf 30 euro
Paneelgordijnen gekleurd Stof met patroon, dikker geweven 300 cm bij 60 cm Vanaf 55 euro

 

  • Hoe handig ben jij met gordijnen ophangen. Ben jij handig met het ophangen van gordijnen, dan zou je zelf je paneelgordijnen kunnen ophangen. Je moet er rekening mee houden dat paneelgordijnen doorgaans een aparte rail nodig hebben want de gordijnen kunnen ook naast elkaar worden weggeschoven. De rail zal je nog moeten aanschaffen en ophangen. Dat ophangen is een klus die je beter met een tweede man erbij moet doen. Het inhangen van de paneelgordijnen zou je zelf nog kunnen doen.
  • Geef je het werk liever uit handen. Wil jij paneelgordijnen maar zou je niet weten hoe je ze moet ophangen; dan doe je er verstandig aan om deze klus uit handen te geven. Je kan via veel woonwinkels een montageteam bestellen wat de paneelgordijnen komt inmeten en ze vervolgens ook komt ophangen. Je betaalt een vooraf afgesproken prijs voor deze service. Bij woonwinkels ligt die prijs tussen de 60 en 150 euro.

Hoeveel kosten paneelgordijnen

Hoeveel je betaalt voor paneelgordijnen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt bij de aankoop. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe lang is jouw raam. De afmeting van je raam bepaalt uiteraard voor het grootste gedeelte de prijs van paneelgordijnen. Heb je een raam van 160 meter breed, dan zal je maar een paar panelen nodig hebben om het hele raam te bekleden. Heb je echter een raam van 4 meter breed, dan zal je aanmerkelijk meer panelen nodig hebben voor een complete bekleding met paneelgordijnen.
  • Keuze 2: Wat voor soort paneelgordijnen kies je. Paneelgordijnen zijn er in soorten en maten. Je kan kiezen voor de goedkoopste paneelgordijnen die er te koop zijn; effen en in een standaard kleur. Je kan echter ook kiezen voor paneelgordijnen in een kleur die niet zo standaard is, en waarbij er een patroon in verweven zit. Deze gordijnen zijn exclusiever en moeten voor jou op maat gemaakt worden. Het spreekt voor zich dat je hier meer voor betaalt dan voor de standaard paneelgordijnen. Het effect van deze gordijnen voegt echter een flinke waarde toe aan je huis.
  • Keuze 3: Bij welke winkel koop jij de paneelgordijnen. Paneelgordijnen kan je in principe bij een woonwarenhuis kopen. Je betaalt dan een redelijk lage prijs. De prijzen in het bovenstaande schema staan dan ook voor vanaf- prijzen. Koop jij de paneelgordijnen bij een exclusievere winkel, dan zal je daar meer voor moeten betalen. Je koopt dan echter ook een stuk extra service in voor die prijs en in de meeste gevallen ook een stukje garantie op je paneelgordijnen.
  • Keuze 4: Hingen er al rails voor de gordijnen. Ga je voor het eerst paneelgordijnen kopen, denk er dan aan dat ze in speciale rails moeten komen te hangen. Die rails koop je vanaf ongeveer 20 tot 30 euro per meter.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de aankoop van paneelgordijnen door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig via één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van offertes kan jou een voordeel oplopende tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.