Kosten rolgordijnen

Zonwering voor binnenshuis kan je in heel veel modellen kopen. De soort die van oudsher het meeste wordt verkocht is toch wel met stip op één het rolgordijn. Het rolgordijn is razend populair omdat het weinig ruimte inneemt en tegenwoordig in wel heel veel soorten en maten verkrijgbaar is. We keken voor je naar de kosten van rolgordijnen.

Welke soorten rolgordijnen zijn er

Rolgordijnen zijn er in meerdere soorten en maten. Ieder model heeft zijn eigen eigenschappen en zijn eigen prijs. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • Het standaard enkel rolgordijn. De bekendste variant. Dit rolgordijn is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kan het helemaal tot bovenin inrollen, maar je kan het tot elke gewenste hoogte laten zakken.
 • Het verduisterende enkel rolgordijn. Dit is de soort die veelvuldig op slaapkamers wordt gebruikt. Deze soort heeft naast stof een folielaag die ervoor zorgt dat daglicht de kamer niet binnen kan komen. Dit gordijn wordt vooral gebruikt voor slaapkamers. Je kan het echter ook gebruiken als isolatiehulpmiddel. Door het folie wordt de warmte binnenshuis gehouden, en warmte van buitenaf blijft voor een groot deel buiten.
 • Het dakraam enkel rolgordijn. Dit rolgordijn, ook wel het velux systeem genoemd, klem je in bij een dakraampje. Het rolgordijn schuift door een frame heen wat je langs de randen van je dakraam bouwt. Dit gordijn is eveneens in een normale en een verduisterende variant verkrijgbaar.
 • De roljaloezie. Dit is een dubbel rolgordijn. Het bestaat uit twee lagen rolgordijn met jaloezieën erin verwerkt. Je kan de twee lagen zo instellen dat je een doorkijk hebt tussen de jaloezieën in, maar je kan het ook zo instellen dat je geen doorkijk hebt. Deze soort rolgordijnen is redelijk nieuw; hij is pas sinds de laatste jaren in opmars.
 • Rolgordijn van bamboe. Helemaal in de stijl van huizen die met natuurlijke materialen worden ingericht is er het rolgordijn van bamboe. Dit type rolgordijnen wikkelt zich van boven naar beneden af, waarbij de rol met bamboegordijn naar beneden zakt. Een korte tijd was dit rolgordijn uit de gratie, maar met de moderne inrichting van huizen is het weer helemaal terug van weggeweest.

Hoeveel kosten rolgordijnen

We keken voor je naar de kosten van rolgordijnen. We vroegen prijsopgaven op van de zojuist genoemde rolgordijnen en informeerden naar een maat van 150 cm breed bij maximaal 180 cm lang. Alleen bij het dakraam is een andere maat aangehouden.

 

Wat voor rolgordijn wil je kopen Materiaal Maat rolgordijn Prijs
Standaard enkelvoudig rolgordijn Effen stof (in meerdere kleuren verkrijgbaar) 150 bij 180 cm 55 euro
Standaard enkelvoudig rolgordijn Stof, verduisterend 150 bij 180 cm 65 euro
Dakraam enkel rolgordijn Stof, verduisterend 60 bij 60 cm 90 euro
Roljaloezie Tweelaags stof, niet verduisterend 160 bij 160 cm 75 euro
Rolgordijn van bamboe Bamboehout, gelakt 150 bij 180 cm 15 euro

 

 • Als je handig aangelegd bent. Een rolgordijn is iets wat je prima zelf kan aanleggen. Doordat je eerst de clips van het rolgordijn plaatst en pas vervolgens het rolgordijn er eenvoudig inhangt kan je dit werk doen wanneer je alleen bent. Het is wellicht handiger om met twee personen te werken.
 • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan is het wellicht een beter idee om het rolgordijn te laten plaatsen. Wanneer je een klussenbedrijf inschakelt voor deze klus doe je er goed aan om voor 2 uur werk klaar te leggen. Dat is namelijk het minimum tarief wat men je zal berekenen.

Hoe is de prijs samengesteld

Hoeveel je betaalt voor rolgordijnen bepaal je voor een groot gedeelte zelf. Dat doe je door keuzes die je maakt wanneer je rolgordijnen gaat bestellen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Keuze 1. Bij welke winkel koop je de rolgordijnen. De bovenstaande prijzen mogen als vanaf- prijzen worden beschouwd. We informeerden bij woondiscounters en woonwarenhuizen en kwamen tot deze prijzen. Ga je echter naar een speciaalzaak toe, dan zal je meer keuze hebben maar ook aanzienlijk meer moeten betalen.
 • Keuze 2. Wat voor type rolgordijnen koop je. Rolgordijnen zijn in meerdere types te koop. Jouw keuze voor een bepaald type rolgordijn bepaalt dan ook voor een groot gedeelte de prijs die je ervoor betaalt. Een standaard effen rolgordijn zonder verduistering is altijd de goedkoopste optie. Een rolgordijn voor in een dakraam is de duurste oplossing, maar die is niet voor ieder raam in je huis van toepassing.
 • Keuze 3. Laat je de rolgordijnen inmeten. Je doet er altijd verstandig aan om de rolgordijnen te laten inmeten. Zeker wanneer je wat duurdere rolgordijnen koopt wil je er wel zeker van zijn dat ze goed zullen passen. Een zonweringspeciaalzaak heeft altijd een montageteam tot zijn beschikking wat ook het opmeten van jouw ramen voor zijn rekening zal nemen. Je betaalt voor deze service doorgaans niks extra. De prijs van het inmeten zal altijd worden verrekend met de prijs van het ophangen van de rolgordijnen.
 • Keuze 4. Laat je de rolgordijnen ophangen. Het ophangen van de rolgordijnen is een klus die je zelf kan doen, maar een gespecialiseerd bedrijf zal altijd aanbieden om ze voor je op te hangen. Bij een speciaalzaak wordt hiervoor een meerprijs geheven bovenop de prijs van de

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de aanschaf van je rolgordijnen door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt vrijblijvend meerdere offertes op die je kan vergelijken. Het kan jou een voordeel oplopend tot 25 procent opleveren.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.