Kosten terrasscherm

Heb je slechts een zeer beperkt budget voor handen en wil je toch graag een bepaalde vorm van zonwering voorzien? In dat geval kan het interessant zijn om te kijken in de richting van een zogenaamd terrasscherm. Een dergelijke zonwering is misschien niet het meest modern of comfortabel, maar ze doet wat er van verwacht wordt en dat tegen een zeer beperkte prijs. Heb jij er ook al aan gedacht om een terrasscherm te kopen voor in je tuin, maar wil je eerst graag een duidelijk beeld hebben van de kosten die je kan verwachten? Lees dan snel verder, want wij vertellen je op deze pagina graag hoeveel het kopen van een terrasscherm precies kost.

Hoeveel kost een terrasscherm?

Het ene terrasscherm is absoluut het andere niet. Wanneer we de verschillende mogelijkheden op dit vlak gaan bekijken zien we bovendien dat de onderlinge kostprijs sterk uiteenlopend kan zijn. Daar waar je voor een standaard, oprolbaar terrasscherm bijvoorbeeld amper tussen de 75 en 100 euro betaalt liggen de kosten voor een vast exemplaar al snel ettelijke malen hoger. In ieder geval hebben wij de gemiddelde kosten van een terrasscherm en de plaatsing er van voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type terrasscherm Gemiddelde kostprijs
Oprolbaar terrasscherm Tussen 75 & 100 euro
Opberg terrasscherm Tussen 100 & 250 euro
Vast terrasscherm Tussen 250 & 1.000 euro

De prijsopbouw van een terrasscherm

De bovenstaande prijstabel maakt duidelijk met welke kosten je rekening dient te houden afhankelijk van het soort terrasscherm welke je wenst te laten plaatsen in je tuin. Je dient er echter rekening mee te houden dat in deze kosten de zogenaamde montageprijs niet bij is inbegrepen. Hier moet bovendien ook een duidelijke kanttekening bij worden gemaakt. Wist je bijvoorbeeld dat er niet altijd montagekosten aangerekend worden bij de plaatsing van een terrasscherm? Wat namelijk te denken van het ogenblik waarop je kiest voor een oprolbaar- of een opberg exemplaar? In dat geval zijn er helemaal geen plaatsingskosten waar je rekening mee dient te houden. Dit betekent evenwel niet dat er ook geen voorrijkosten in rekening worden gebracht. We gaan er even vanuit dat er wordt gekozen voor een vast terrasscherm waardoor de prijsopbouw niet uit twee, maar wel uit drie verschillende delen bestaat.

 

De grootste kost is altijd voorbehouden voor het aanschaffen van de materialen voor jouw terrasscherm. Op dit vlak moet je rekening houden met zo’n 70 procent van alle kosten. 25 procent van de kosten gaan vervolgens naar de montageprijs en de overgebleven 5 procent moet worden betaald voor het indekken van de voorrijkosten. Uiteraard spreekt het voor zich dat deze prijsopbouw sterk afhankelijk is van situatie tot situatie.

Keuzes die de kostprijs van een terrasscherm beïnvloeden

Je moet er altijd rekening mee houden dat er verschillende keuzes bestaan die de kostprijs van een terrasscherm kunnen beïnvloeden. Veel mensen beschikken over erg specifieke eisen met betrekking tot de realisatie van een terrasscherm waardoor het kostenplaatje aanzienlijk kan verschillen. Wij hebben de belangrijkste keuzes even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type terrasscherm

De eerste keuze welke er door jou gemaakt dient te worden gaat over het type terrasscherm. In tegenstelling tot wat veel mensen op het eerste zicht misschien vermoeden zijn lang niet alle terrasschermen immers hetzelfde, in tegendeel. We onderscheiden op dit vlak drie verschillende mogelijkheden, namelijk:

 

  • Oprolbare terrasschermen
  • Opberg terrasschermen
  • Vaste terrasschermen

 

Wanneer je vooral op zoek bent naar een financieel zo voordelig mogelijke optie kunnen we je aanraden om te kiezen voor een oprolbaar- of een opberg exemplaar. Je moet er dan wel rekening mee houden dat deze een stuk minder solide zijn in vergelijking met de vaste terrasschermen. Bijkomend voordeel is wel dat je ze tijdens de wintermaanden kan verwijderen.

Keuze 2: De montage van het terrasscherm

Een terrasscherm monteren hoeft helemaal niet lastig te zijn. Sterker nog, in het beste geval is er geen montage vereist. Kies je bijvoorbeeld voor een oprolbaar of een opberg terrasscherm, dan kan deze gewoon vrij worden verplaatst. In dat geval hoef je dan ook helemaal geen rekening te houden met een montage door een professioneel bedrijf. Dat geldt uiteraard niet voor de situatie waarin je er voor hebt gekozen om een vast terrasscherm te plaatsen in je tuin. In dat geval kan je er rekening mee houden dat er nog tussen de 100 & 200 euro aan montagekosten aangerekend zullen worden. Hoeveel dat precies is, is afhankelijk van het terrasscherm in kwestie.

Interessante bespaartips

We kunnen moeilijk gaan beweren dat een terrasscherm een grote investering vergt. Het feit dat een dergelijk scherm bijvoorbeeld ook als oprolbaar exemplaar kan worden aangekocht zorgt er voor dat ze eigenlijk voor ieders budget geschikt is. Toch kan het voor jou belangrijk zijn om nog een extra besparing op de kostprijs van je terrasscherm te kunnen realiseren. Hoe je dat kan doen wordt meteen duidelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande bespaartips:

 

  • Kies niet voor een vast terrasscherm

Uiteraard is het mooi en bovendien ook erg veilig om over een vast terrasscherm te beschikken, maar het is financieel vaak een behoorlijk stuk voordeliger om te kiezen voor een oprolbare of opbergbare variant. In de praktijk is het hierdoor namelijk zomaar mogelijk om een paar honderden euro’s aan kosten uit te sparen en dat is uiteraard altijd mooi meegenomen.

 

  • Doe de montage zelf

Ga je toch voor een vast terrasscherm en wil je nog een extra besparing realiseren? In dat geval kunnen we je eigenlijk alleen maar aanraden om er voor te kiezen om de montage niet uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, maar deze voor je eigen rekening te nemen. Door het maken van deze keuze zal je namelijk kunnen vaststellen dat er in het beste geval tot zo’n 100 à 200 euro kan worden uitgespaard.

Tot 30% besparen op de kostprijs van jouw terrasscherm

Zou je graag een investering willen doen in een terrasscherm, maar bieden de hierboven aangegeven bespaartips je onvoldoende korting? In dat geval is het altijd interessant om er voor te kiezen om op z’n minst meerdere offertes aan te vragen bij diverse bedrijven. Door deze manier van werken toe te passen kan er een besparing worden gerealiseerd van zo’n 30 procent op het volledige kostenplaatje voor jouw terrasscherm. Het is onnodig om te zeggen dat hierdoor een terrasscherm voor nog meer mensen financieel een behoorlijk stuk interessanter kan worden gemaakt.

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.