Kosten terrasschermen

Je eigen tuin, daar wil je het liefste zo lang mogelijk in kunnen zitten. In ons land is het altijd maar de vraag in hoeverre dit mogelijk is. Weer en wind maken het buiten zitten vaak tot een gure aangelegenheid die niet echt aangenaam is. Ook extreem felle zon zorgt ervoor dat je liever binnen zit in een wat koeler huis. Gelukkig bestaan er terrasschermen waardoor jij beschut zit in je eigen tuin. We hebben een aantal soorten voor je op een rij gezet.

Het windscherm

Windschermen bestaan in meerdere soorten en maten. Je kan kiezen voor een windscherm wat een vast karakter heeft maar ook voor een windscherm wat je alleen maar uittrekt wanneer het nodig is.

  • Het vaste windscherm. Een vast windscherm zie je meestal in de horeca, maar ook bij huizen is het steeds meer in trek. Het is een scherm wat je kan laten maken van veiligheidsglas waardoor je het zicht op jouw tuin behoudt terwijl je beschut buiten zit. Dit glas is extra gelaagd waardoor je niet zomaar met een tuinstoel door je windscherm heen kan gaan. Je kan het vaste windscherm ook kopen van hout of mdf gemaakt. Deze schermen op maat koop je door gaans bij de horeca speciaalzaak. Er hangt een flink prijskaartje aan vast.
  • Het uittrekbare windscherm. Een windscherm wat je meer ziet bij particulieren is het uittrekbare windscherm. Dit zit doorgaans in een cassette opgerold tegen je huis aan. Bij wind trek je het uit en bevestig je het aan een bevestigingspunt. Deze schermen zijn een stuk goedkoper in de aanschaf, en ze zijn te koop bij speciaalzaken in tuinartikelen. Ze nemen minder plek in beslag, maar ze nemen ook wanneer ze zijn uitgerold ook je zicht weg. Dat kan een voordeel zijn wanneer je houdt van privacy maar het kan ook in je nadeel zijn.

Beschutting van bovenaf

Je terras kan je afschermen tegen de wind maar je kan het ook afschermen tegen de zon. Dat doe je met een terrasscherm wat je boven jouw terras monteert.

  • Het knikarmscherm De meeste terrasschermen komen in de vorm van een knikarmscherm. Dit is een zonnescherm wat wanneer het niet nodig is opgerold in een cassette tegen je muur hangt. Gaat de zon schijnen, dan kan je het met een handzwengel of met een mechanisme met buismotor open draaien. Het knikarmscherm is naar verhouding de duurste vorm van beschutting van bovenaf tegen de zon.
  • Een terrasoverkapping Je kan echter ook kiezen voor een prieel achtig terrasscherm wat in een frame hangt. Een dergelijke overkapping is doorgaans een stuk goedkoper dan een zonnescherm, maar doordat het frame semi permanent staat is het een stuk minder mooi om te zien dan een knikarmscherm. Ook wanneer het buiten geen terrasweer is zal deze terrasoverkapping worden blootgesteld aan de weersinvloeden.

Hoeveel kost een terrasscherm

Tussen de diverse oplossingen voor terrasschermen die we noemden zit nogal een prijsverschil. We hebben de diverse soorten inclusief prijzen voor je op een rijtje gezet.

 

Wat voor soort terrasscherm Welke maat Omschrijving scherm Prijs (vanaf)
Windscherm vast Op aanvraag, prijs per strekkende meter Windscherm glas met frame. Veiligheidsglas 150 euro per vierkante meter
Windscherm uittrekbaar 160 bij 300 cm Windscherm in cassette, uitrolbaar. Polyester. 68 euro
Knikarmscherm 400 bij 300 cm Knikarmscherm elektrisch bedienbaar 659 euro
Terrasscherm 285 bij 220 bij 310 bij 295 cm Vast frame, los in te hangen doek 200 euro

 

  • Als je zelf een terrasscherm wil plaatsen. Wil jij het liefste zelf een terrasscherm plaatsen; in dat geval doe je er goed aan om te kiezen voor een systeem wat zonder al teveel omhaal zelf te monteren is. Je kan in dat geval het beste kiezen voor een uittrekbaar windscherm of voor een terrasscherm zoals in het prijsvoorbeeld omschreven. Dit zijn systemen die zich eenvoudig laten monteren en die een semi permanent karakter hebben.
  • Als je een professional wil inhuren. Geef jij werk het liefste uit handen, dan kan je kiezen voor een permanent windscherm en/of voor een knikarmscherm. De montageservice van een leverancier zal dit werk tegen een vooraf afgesproken tarief voor jou willen uitvoeren. Voor een knikarmscherm zal dit tussen 150 en 175 euro kosten; voor een glazen windscherm is de prijs altijd op aanvraag.

Hoe is de prijs bepaald

Hoeveel jij betaalt voor een terrasscherm bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe permanent is jouw terrasscherm. Een terrasscherm kan je in meerdere varianten kopen. De semi permanente oplossing is altijd de goedkoopste, maar het permanente terrasscherm voegt echt waarde toe aan jouw huis. Het biedt niet alleen meer comfort maar het geeft je huis ook een zeker klasse.
  • Hoe groot is jouw terras. We gingen uit van een redelijk terras in dit geval van hooguit 4 meter breed. Het spreekt voor zich dat je altijd kan kiezen voor een groter terras met een groter terrasscherm. Er komt dan een meerprijs bij.

Offertes zijn handiger

Wil jij een terrasscherm maar daar niet de hoofdprijs voor betalen; dan is het een goed idee om offertes op te vragen. Je doet dat met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.