Kosten zonnescherm 7 meter

Zonneschermen heb je in alle soorten en maten. Met ons grillige Hollandse klimaat weet je maar nooit wat er gaat gebeuren. De zon schijnt tegenwoordig niet meer alleen in de zomer fel naar binnen. Ook in het voor- en najaar neemt de vraag naar zonwering toe door een laagstaande zon. Zo’n beetje de grootste maat zonnescherm die te koop is in de winkel is het zonnescherm van 7 meter. Dit is een speciaal zonnescherm wat een extra stevige constructie nodig heeft. We keken voor jou naar de prijs en de eigenschappen van dit zonnescherm.

Welke modellen zijn er te koop

Zonneschermen koop je in meerdere modellen. Er is een diversiteit in prijzen, en de modellen wijken behoorlijk van elkaar af. We keken voor jou naar de types zonneschermen die er te koop zijn.

  • Het uitvalscherm. Een uitvalscherm is te koop in de breedtemaat 7 meter. Dit type scherm is redelijk goed in een brede vorm te maken. Dat komt vooral door het feit dat het model niet gemaakt is om onder te zitten. Het scherm heeft links en rechts een beugel die door een rail heen loopt. Wanneer je het zonnescherm uitdraait komt het in een redelijk scherpe hoek te staan. Het uitvalscherm eindigt ongeveer 1,5 meter van je raam af. Het scherm wordt met de hand bediend, en het is het goedkoopste vergeleken met het knikarmscherm.
  • Het knikarmscherm. Het knikarmscherm is eveneens te koop in breedtemaat 7 meter.. Dit scherm vereist wel een extra stevige constructie wanneer het in deze brede variant wordt verkocht. De knikarmen moeten extra stevig zijn om dit zware brede scherm te kunnen steunen, en daarnaast is er doorgaans sprake van een doek wat niet uit één stuk is gemaakt. Een knikarmscherm van 7 meter zal niet zelden een lasnaad in het midden hebben vanwege de afmeting. Je kan kiezen voor een zonneschermdoek uit één stuk, maar daar zal je wel meer voor moeten neertellen.

Hoeveel kost een zonnescherm van 7 meter

Een zonnescherm van 7 meter zal doorgaans een stuk duurder zijn dan een smaller scherm. Dat komt doordat schermen van deze breedte doorgaans speciaal op maat moeten worden gemaakt. Het is dus altijd handwerk. Daarnaast zal het scherm door de extreme breedte altijd duurder zijn omdat er een andere constructie moet worden gemaakt. De constructie van de armen, het zij in de zijkant, het zij in een knikarm, zal altijd extra sterk zijn. Er komt immers een grote druk op het scherm te staan wanneer het uitgerold is.

 

Wat voor model zonnescherm koop je Breedte zonnescherm Specificaties Prijs
Zonnescherm uitvalmodel 7 meter Uitvalscherm
Kleur effen

Zonder volant
Handbediening

Vanaf 850 euro
Zonnescherm knikarmmodel 7 meter Knikarmscherm

Patroon
Zonder volant
Handbediening

Vanaf 950 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd en deins je niet terug voor een pittige klus, dan zou je kunnen overwegen om zelf je zonnescherm te plaatsen. Gezien de breedte van dit zonnescherm is dit echter niet aan te raden. Raadzamer is het in dit geval om met minimaal één extra persoon dit scherm op te hangen. Je kan er ook voor kiezen om het scherm op te laten hangen door een professional.
  • Als je het werk liever uit handen geeft. We kunnen ons voorstellen dat jij je liever een keer bedenkt wanneer je een 7 meter breed zonnescherm moet gaan ophangen. Het is dan ook een verstandige keuze om een professional in te huren voor deze klus. Je huurt in dat geval een klussenbedrijf in of je maakt gebruik van de montageservice van de leverancier.

Hoe komt de prijs tot stand

Koop je een zonnescherm van 7 meter, dan is de bovenstaande prijs slechts een vanaf- prijs. Je zal met een aantal extra opties rekening moeten houden; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Ga je het zelf ophangen of laat je het ophangen. Een zonnescherm van 7 meter kan je het beste laten ophangen door een professional. Je huurt in dat geval een klussenbedrijf in of de montageploeg van de zonweringleverancier. In het geval van een klussenbedrijf spreek je een prijs af gebaseerd op een aantal uren werk. Je betaalt per uur tussen 45 en 60 euro. Huur je een montageteam in, dan wordt er vaak een vaste prijs aan je berekend. Denk in dat geval aan een bedrag tussen 150 en 250 euro in totaal.
  • Wat voor bediening kies je. We namen in het prijsvoorbeeld een handbediening. Feit is dat dit helemaal geen geschikte bedieningsmethode is voor een dergelijk breed zonnescherm. Het zal namelijk behoorlijk zwaar uitrollen, en met een handbediening komt er dan flink wat spierkracht van jouw kant aan te pas. Beter is het dan ook om te kiezen voor een bediening met een buismotor. Je kan ook kiezen voor een bediening met een zon/wind automaat. Dit is een bediening die absoluut aan te raden is bij een breed scherm. Harde wind zou ervoor kunnen zorgen dat de wind onder je scherm slaat waardoor het kan beschadigen of verbuigen.

Vraag eerst offertes op

Een zonnescherm van 7 meter is een kostbare aanschaf. Je doet er goed aan om eerst offertes op te vragen voordat je tot aankoop overgaat. Met één muisklik op onderstaande button vraag je gelijk vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 30 procent.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.