Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren van de zonnestralen. Het is ook esthetisch van belang dat je je interieur aankleedt met mooie gordijnen, sfeervolle shutters of moderne screens. Met zonwering kun je buiten ook een beschutte plek creëren en twee vliegen in één klap slaan. Daarnaast kun je zonwering aanschaffen om privacy te bevorderen, om ruimtes te verduisteren en om veiligheid te verbeteren. Ga je op zoek naar zonwering, dan moet je jezelf dus goed afvragen wat je exact nodig hebt. Tijdens het inlezen is het gemakkelijk om tegen valse vooroordelen aan te lopen omtrent zonwering. Hier proberen we de grootste vooroordelen uit de wereld te helpen.

Rolluiken zijn lelijk

Rolluiken zijn een ideale vorm van zonwering, omdat ze al het licht van buiten kunnen blokkeren en zo dus een slaapkamer ook overdag volledig donker kunnen maken. Daarnaast hebben ze een isolerende functie en beschermen ze je woning van inbrekers. Rolluiken worden niet vaak omschreven vanuit een esthetisch oogpunt en dit is eigenlijk jammer. Er zijn namelijk erg mooie rolluiken te krijgen van kunststof, in een verscheidenheid aan kleuren en uitvoeringen. Deze kun je discreet op laten hangen, zodat je ze in gesloten toestand nauwelijks ziet. Vergeet de optie rolluik dus niet en dank ze niet af omdat ze lelijk zouden zijn. Ga eventueel naar een showroom, zodat je de rolluiken zelf kunt zien.

Elektrische bediening raakt snel defect

Het is natuurlijk waar dat een rolluik met een elektrische bediening gevoeliger is voor gebreken dan een rolluik met handmatige bediening. Het is echter niet zo dat deze elektrische bediening snel defect hoeft te raken. Als je een bedieningssysteem laat plaatsen met een sterke en kwalitatieve motor, dan is de kans op defecten al aanzienlijk kleiner. Voordat je je zonwering aanschaft zoek je dus altijd informatie over het merk van het bedieningssysteem en de motor. Kijk ook naar keurmerken op de bediening en eventuele certificeringen van de leverancier. Op deze manier zal je elektrische bediening vele jaren meegaan zonder gebreken te vertonen.

Onderhoud van zonwering is niet nodig

Zonwering heeft wel degelijk baat bij onderhoud. Heb je zonwering met handmatige bediening, dan is dit in mindere mate nodig dan wanneer je zonwering hebt met elektrische bediening. Je kunt zelf goed voor je zonwering zorgen door het normaal te begandelen, door het niet nat te laten worden en door het altijd goed te laten drogen voordat je het oprolt (in het geval van zonneschermen en screens). Sluit je een periodiek onderhoudscontract af met de leverancier, dan zullen deze eens in de zoveel tijd langskomen om je zonwering te reinigen, te smeren, te repareren, na te kijken en om versleten onderdelen te vervangen. Dit kan de levensduur van je zonwering aanzienlijk verlengen en dat voor een relatief lage prijs.

Zonwering kun je niet zelf plaatsen

Niet alle zonwering kun je zelf plaatsen. Toch wordt er vandaag de dag zonwering gemaakt die speciaal is ontworpen om zelf op te hangen. Als je een zonnescherm hebt met standaardafmetingen, dan kun je hier een nieuw doek voor bestellen en deze heel gemakkelijk vervangen. Shutters voor kunststof kozijnen kun je zelf tussen de ramen klikken en screens of rolluiken plaats je simpelweg boven je raam tussen het kozijn. Het is niet altijd verstandig om zonwering zelf te plaatsen, omdat dit soms gevaarlijk kan zijn en omdat het soms een specialistisch werkje is. Een groot knikarmscherm, bijvoorbeeld, laat je installeren door iemand die hier verstand van heeft. Bekijk daarom je zonwering, beoordeel je eigen doe-het-zelf talenten en bepaal zo wie de installatie het beste uit kan voeren. Vergeet niet dat je vaak wel garantie misloopt als je dit zelf gaat doen.

Zonwering is duur

Je hoort vaak dat zonwering duur is en dat mensen daarom niet snel overgaan op de aankoop ervan. Ga je echter wat verder zoeken, dan zal je zien dat er ook erg goedkope zonwering te krijgen is die soms net zo effectief is. Je zal dan wel moeten inleveren en een handmatige bediening moeten kiezen of een kunststof in plaats van massief hout. Mooie lamellen koop je al vanaf €20 en ook shutters en gordijnen zijn echt niet zo duur. Voor relatief weinig geld kun jij je woning dan al voorzien van sfeervolle zonwering.

Uitgebreid marktonderzoek is niet nodig als je zonwering gaat kopen

In tegendeel. Er zijn een groot aantal soorten zonwering, deze worden aangeboden door een groot aantal leveranciers en deze zijn allen van uiteenlopende kwaliteit en prijs. Een uitgebreid marktonderzoek begin je zodra je weet welk type zonwering je zou willen hebben. Je gaat dan alle leveranciers af, leest de productspecificaties goed door, kijkt wat er bij de prijs is inbegrepen en leest over garanties en nazorg. Alleen zo kun je het beste product vinden voor de beste prijs.

Vergelijk offertes

Hier kun je een begin maken met je marktonderzoek door onze vergelijkingstool te gebruiken om offertes mee op te vragen. Je vult je gegevens maar één keer in en je ontvangt meerdere offertes van betrouwbare leveranciers. Dat scheelt je niet alleen tijd, maar je kunt ook een mooie besparing maken op je zonnescherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren