Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De zomer is heerlijk, daar is iedereen het over eens, en van de zon kan je echt genieten. Er is één ding wat minder prettig is; dat is het feit dat de zon op de ramen van je huis schijnt waardoor het binnen onaangenaam warm kan worden. Het is dan ook niet voor niets dat zonwering een veel gekocht product is. De markt op dat gebied is de afgelopen jaren enorm veranderd, en er is veel zonwering bij gekomen. We keken voor je naar de diverse soorten die er te koop zijn. We keken ook naar wat ze moeten kosten

Zonwering vlak tegen je raam

Veel mensen kiezen voor een zonwering die vlak tegen je raam zit. We hebben het dan niet over een zonnescherm waar je onder kan zitten, maar over een scherm wat verticaal loopt over je raam. We onderscheiden een paar soorten.

  • Screens zijn een soort rolgordijnen die aan de buitenkant van je huis zitten. Je zag ze in het verleden vooral bij openbare gebouwen maar screens worden ook steeds vaker door particulieren gekocht. Niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat ze haast geen ruimte in nemen en dat je er doorgaans nog gewoon doorheen naar buiten kan kijken. Jij hebt alleen geen inkijk meer, en je hebt minder last van de zon binnenshuis. Screens kan je bij de speciaalzaak kopen, maar ze zijn ook gewoon bij de bouwmarkt te koop.
  • Bij een rolluik zou je gelijk denken aan een metalen lelijk hek wat bij sluitingstijd voor een winkeletalage wordt gedraaid. Het is echter ook een item wat steeds vaker bij huishoudens als zonwering wordt gebruikt. Rolluiken zijn massiever en dichter dan screens, en dat heeft zo zijn voordelen. Naast zonwering hebben ze ook een inbraak werende functie. Je koopt dus niet alleen een stuk veiligheid maar ook een stuk comfort.
  • Shutters zijn houten luiken die aan de buitenkant van je ramen zitten. Het zijn luiken waarbij je zelf kan instellen in welke mate ze licht doorlaten. Shutters zijn naar verhouding het duurste, maar ze zijn ook het meest decoratieve. Ze geven een landelijke uitstraling aan je huis.

Zonwering boven je ramen

De tweede classificering maken we bij zonwering doordat de zonwering boven je ramen wordt gemonteerd. Dit zijn de klassiekers onder de zonwering. We benoemen ze kort voor je.

  • Op het gebied van zonneschermen is dit de goedkoopste variant. Het scherm wordt boven je raam gemonteerd en links en rechts van je raam loopt een rail. In die rails lopen beugels die het zonnescherm in en uit draaien. Een uitvalscherm is heel doeltreffend tegen de zon, enigszins decoratief bij je huis, en het neemt redelijk weinig ruimte in.
  • Het knikarmscherm neemt de meeste ruimte in. Het loopt enigszins schuin naar beneden, maar niet zoveel als het uitvalscherm. Het knikarmscherm wordt vooral gebruikt om een terras mee te overkappen. Het is verkrijgbaar in de meeste breedtes. Je hebt het in breedtes oplopend van 2 meter tot 7 meter. De uitval van dit scherm kan oplopen van 2 meter tot 3 meter.
  • Dit type schermen oogt het meest klassieke. Het zijn schermen die in en cassette rondom je raam bevestigd zitten. Ze openen en sluiten via baleinen; de stof is in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Markiezen zijn het duurste, maar ze zijn daarnaast een regelrechte aanwinst voor je huis.

Hoeveel kost zonwering

We keken voor je hoeveel je kwijt bent voor zonwering. We deden daarvoor rondvraag bij meerdere leveranciers van zonweringen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk type zonwering wil je kopen Welke maat heeft de zonwering Zelf ophangen/laten ophangen Prijs
Screens 350 cm bij 150 cm Beiden  
Rolluiken 350 cm bij 150 cm Laten ophangen  
Shutters Raam van 350 cm bij 150 cm Laten ophangen  
Uitvalscherm 350 cm uitval 200 cm Beiden  
Knikarmscherm 350 cm uitval 200 cm Laten ophangen  
Markiezen 350 cm Laten ophangen  

 

  • Voor de klussers. Ben jij een handige klusser, dan kan je een aantal soorten zonwering prima zelf ophangen. Denk er wel aan dat je dit met minimaal twee personen moet doen voor de veiligheid. Je betaalt een prijs zoals in het schema aangegeven.
  • Voor wie het werk liever uitbesteedt. Wil jij het werk liever aan de vakman overlaten; geen probleem. Je betaalt in dat geval waarschijnlijk ongeveer de helft van het bovenstaande bedrag extra aan montagekosten. Koop je meerdere zonweringen tegelijk, dan loopt de prijs per stuk wat terug omdat de montageploeg maar één keer hoeft voor te rijden.

Betaal niet teveel

Voor zonwering betaal je liever niet teveel. Wij kregen onze prijsopgaven binnen doordat we offertes opvroegen. Jij kan dat ook doen met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kunt vergelijken. Het vergelijken van de offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren