Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Er zijn meerdere goede redenen aan te halen waarom het de moeite waard kan zijn om te investeren in vouwgordijnen. Niet alleen zijn dergelijke gordijnen bijzonder knus en elegant, daarnaast realiseren ze ook een uitermate stijlvolle uitstraling. Met andere woorden, vouwgordijnen worden vaak omschreven als de perfecte zonwering voor binnenshuis, niet in het minst omdat ze ook nog eens een meerwaarde betekenen voor jouw interieur. Ben je benieuwd naar welke mogelijkheden er allemaal op vlak van vouwgordijnen bestaan en welke kosten er aan verbonden zijn? Je leest het allemaal op deze pagina!

Hoeveel kosten vouwgordijnen?

De prijzen van vouwgordijnen zijn vrij sterk uiteenlopend. Wanneer je kiest voor een standaard vouwgordijn dien je het meestal te doen met een breedte van 60 centimeter en een hoogte van 190 centimeter. In dit geval kan je vouwgordijnen bestellen tegen een absolute spotprijs. Het prijskaartje begint hierbij immers vanaf amper 30 euro exclusief de montage. Het spreekt echter voor zich dat veel mensen over ramen beschikken met afwijkende afmetingen. In dat geval is de standaardmaat van vouwgordijnen niet meer voor jou van toepassing. In deze situatie zal je er voor willen kiezen om de vouwgordijnen op maat te laten maken. De gemiddelde kosten hiervoor liggen uiteraard net wat hoger. De onderstaande prijstabel geeft je alvast een goed beeld van de gemiddelde kosten voor vouwgordijnen evenals de montage waar je rekening mee dient te houden.

 

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Kopen van vouwgordijn (1m2) Vanaf gemiddeld 100 euro per stuk
Montagekost per vouwgordijn Tussen 60 & 100 euro per stuk

 

Net omdat zeer veel mensen over ramen met afwijkende afmetingen beschikken is het bijzonder populair om te kiezen voor vouwgordijnen die per vierkante meter worden aangekocht. In dat geval zal je aldus rekening kunnen houden met een gemiddeld kostenplaatje van om en bij de 100 euro per stuk.

De prijsopbouw van vouwgordijnen

We kunnen gerust stellen dat vouwgordijnen vrij voordelig zijn in aankoop. De duurste kost is bij het kopen ook altijd voorbehouden voor het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Deze neemt dan ook zo’n 60 procent van alle kosten in beslag. 35 procent van de kosten voor het in huis halen van vouwgordijnen wordt voorzien voor de arbeidskosten en de resterende 5 procent gaat op aan de voorrijkosten. Het is uiteraard heel normaal dat de prijsopbouw van vouwgordijnen altijd wordt beïnvloed door de precieze omstandigheden en keuzes van de woningeigenaar.

Keuzes die de kostprijs van vouwgordijnen kunnen beïnvloeden

De kostprijs van vouwgordijnen kan door zeer veel verschillende zaken worden beïnvloed. Het spreekt bovendien voor zich dat erg veel mensen over zeer specifieke eisen beschikken waardoor het kostenplaatje van vouwgordijnen ook behoorlijk uiteenlopend kan zijn. Ben jij benieuwd naar alle factoren die de uiteindelijke kostprijs bepalen? Wij hebben ze allemaal even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet!

Keuze 1: Het materiaal van je vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen uit zeer veel verschillende soorten materialen worden gemaakt. Het is echter niet uitsluitend van belang om stil te staan bij het gewone materiaal, wat bijvoorbeeld ook te denken van de voering? We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld een speciale, isolerende voering van een verduisterende variant. Een isolerende voering staat er om bekend dat ze zomaar even 50 procent van de aanwezige warmte op haar eentje weet vast te houden. Dit betekent dat je altijd in huis bent verzekerd van een aangename warmte en dat zonder dat je continue moet stoken. In een slaapkamer kan er dan weer beter worden gekozen voor een verduisterende voering. Zo ben je er namelijk zeker van dat je altijd in een lekker duistere kamer kan slapen, zelfs tijdens de langste dagen van de zomer!

Keuze 2: De bediening van je vouwgordijnen

Voor vouwgordijnen geldt uiteraard dat je er voor kan kiezen om ze manueel of elektrisch te laten bedienen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat verschillende, manuele systemen altijd standaard in het kostenplaatje van je vouwgordijnen zijn inbegrepen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de bediening door middel van een trekkoord. Een andere optie is kiezen voor een elektrische bediening met wandschakelaar of een gelijkaardige bediening met een afstandsbediening. Indien je voor één van deze twee mogelijkheden kiest kan je er rekening mee houden dat je wordt geconfronteerd met een gemiddelde meerprijs welke is gelegen tussen de 250 en 350 euro.

Keuze 3: De montage

Doe je de montage van je vouwgordijnen zelf of kies je er toch maar voor om deze uit te besteden? Beide opties zijn uiteraard een mogelijkheid. Indien je er voor kiest om de montage uit te besteden aan een echte expert kan je er rekening mee houden dat je daarvoor zo’n 60 tot wel 100 euro per stuk dient te betalen. Je bent er dan echter wel honderd procent zeker van dat de plaatsing op volledig correcte wijze is gebeurd.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat vouwgordijnen niet echt bijzonder duur zijn moet het toch gezegd dat het feit dat ze van velour zijn gemaakt er voor zorgt dat het kostenplaatje behoorlijk hoog kan oplopen. Veel mensen schrikken dan ook wel een beetje wanneer ze de eerste offerte voor hun vouwgordijnen ontvangen. Gelukkig hoeft dit niet altijd een probleem te zijn. Er bestaan immers heel wat interessante bespaartips die je kunnen helpen om de kostprijs naar omlaag te halen. Welke tips dit precies zijn kom je te weten in onderstaand overzicht!

 

  • Lagere stookkosten door speciale voering

Veel mensen zijn hopeloos op zoek naar mogelijkheden om de stookkosten in hun woning te drukken. Dat kan op verschillende manieren, maar zeker ook door gebruik te maken van speciale vouwgordijnen met een isolerende voering. Zo wordt de warmte in de ruimte tot wel 50% beter vastgehouden en dat voel je niet alleen, je zal het ook merken op het ogenblik dat de eindafrekening van je energie in de bus valt.

 

  • Recht op kwantumkorting?

Het merendeel van de bedrijven die vouwgordijnen leveren en plaatsen kunnen je voorzien van een kwantumkorting op het ogenblik dat er meerdere exemplaren in één keer worden aangekocht en geplaatst. Heb je zelf niet direct nood aan meerdere vouwgordijnen, maar geldt dat wel voor bijvoorbeeld je buurman of buurvrouw? Bestel ze dan gerust samen en ontvang beiden een mooie 10% aan kwantumkorting.

Bespaar tot wel 30% op de kosten voor jouw vouwgordijnen!

Zoals reeds aangegeven hoeft een investering in vouwgordijnen niet per definitie erg duur te zijn, in tegendeel. Toch kunnen de kosten hoger oplopen dan je in eerste instantie zou verwachten. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om er voor te kiezen om offertes voor vouwgordijnen aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door deze offertes vervolgens met elkaar te vergelijken is het in geen tijd mogelijk om er de goedkoopste optie tussenuit te halen. Het realiseren van een besparing tot wel 30% wordt hierdoor absoluut kinderspel!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig