Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Als jij je al een beetje hebt verdiept in alle mogelijkheden die je hebt als je zonwering wilt gaan laten plaatsen, dan heb je vast ook gezien dat er zo veel opties zijn dat het soms moeilijk is om te bepalen wat het beste is voor jou. Er zijn een aantal leveranciers die zonwering aanbieden van een verscheidenheid aan merken en voor zeer uiteenlopende prijzen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Gebruik dan hier ons stappenplan om je door dit traject te loodsen.

Stap 1: welk type zonwering heb je nodig?

Het is veel gemakkelijker om eerst voor jezelf te bepalen welk type zonwering je nodig hebt, voordat je je gaat oriënteren op de markt. Alleen zonwering is een te breed onderwerp en als je daarop zoekt zal je alleen maar worden verward. Het type zonwering bepaal je door te kijken naar de kenmerken die jij nodig hebt.

 • Privacy: wil je met je zonwering ook privacy creëren als het ’s avonds donker wordt en binnen de lichten aangaan? Overweeg dan screens, gordijnen, shutters, jaloezieën of lamellen.
 • Buiten een beschutte plek: wil je met jouw zonwering ook buiten een plek creëren waar je beschermd kunt zitten? Dan kun je een groot knikarmscherm kopen of een schaduwdoek.
 • Verduistering: is het belangrijk dat jouw zonwering ook verduistert, zelfs overdag? Overweeg dan een rolluik of extra dikke gordijnen.
 • Sfeer: voorbeelden van sfeervolle zonwering zijn gordijnen en shutters. Deze laatste zijn ideaal voor een landelijk en klassiek interieur.
 • Modern: wil je liever wat moderners? Dan zijn screens ideaal.

Stap 2: kies een leverancier

Tenzij je exact weet wat je wilt kan het dus vrij lastig zijn om een goede vorm van zonwering te vinden. Bovenstaande voorbeelden geven je slechts een idee van de mogelijkheden, maar in realiteit zijn er veel meer opties. Het is echter niet verstandig om aan de tweede stap te beginnen als je niet enigszins weet wat je nodig hebt. Weet je dit wel, dan is het tijd om de markt oriëntatiefase in te gaan. Onderstaand stappenplan kan je helpen de beste leverancier te vinden. Vergeet niet ook van tevoren te bepalen of je alleen de materialen wilt bestellen of dat je ook wilt dat de leverancier komt opmeten en installeren.

 1. Zoek alle mogelijke leveranciers op die jouw zonwering van voorkeur zouden kunnen leveren.
 2. Maak een shortlist van niet meer dan 6 leveranciers waarvan je de producten mooi vindt en die je wel zou willen inschakelen.
 3. Benader deze leveranciers voor een offerte. Vergeet niet exact door te geven wat je nodig hebt, zodat de offerte zo exact mogelijk is.
 4. Verzamel alle offertes en controleer of ze compleet zijn. De volgende punten moeten dan zeker worden genoemd:
  1. Een omschrijving van de diensten die worden geleverd en het product dat je hebt aangeschaft.
  1. De exacte totaalprijs, inclusief btw.
  1. De manier waarop deze totaalprijs tot stand is gekomen (materialen, btw, arbeidskosten, extra kosten enzovoorts).
  1. Worden mogelijke extra kosten zoals voorrijkosten genoemd?
  1. Wanneer wordt het product afgeleverd of geïnstalleerd?
 5. Vergelijk de offertes op punten zoals kwaliteit, dienstverlening, garantieregeling, mogelijke nazorg, klantenservice, het gehele aangeboden pakket.
 6. Maak een beslissing over welke leverancier het beste is voor jou.

Stap 3: de installatie

Nu is het tijd voor het installeren van je zonwering. Je kunt je hierop voorbereiden door de plaats vrij te maken zodat de werklieden hier direct aan de slag kunnen. Ook kun je eventueel opvang regelen voor de kinderen en voor jezelf vrij vragen bij je werk. Zorg dat je koffie en thee in huis hebt en dat waardevolle en persoonlijke spullen niet in het zicht liggen. Nu ben je klaar voor de werkzaamheden en tijdens de installatie van je scherm kun je weinig doen behalve wat koffie en thee schenken en wat te helpen met het opruimen. Nadat alles klaar is, is het wel verstandig om de specialisten nog even aan de mouwen te trekken en het volgende na te vragen.

 • Vraag altijd om een demonstratie. Je kunt dan niet alleen exact zien hoe het werkt, maar als er gebreken zijn dan is het veel gemakkelijker dat de werklui er nog zijn om deze direct op te lossen.
 • Controleer samen met de specialist de garantieregeling nog één laatste keer. Berg dit document veilig op.
 • Bespreek de offerte en vraag of alles binnen het budget is gebeurd.

Stap 4: de laatste puntjes

De zonwering is geplaatst en je kunt er eindelijk van genieten dat je geen zon meer in je ogen hebt en dat je woning van binnen lekker koel blijft. Nu zijn er nog wat kleine zaken om af te handelen.

 • Controleer de offerte, vraag eventueel om verduidelijking en betaal het nog openstaande bedrag.
 • Schrijf een recensie over de leverancier en plaats deze online.
 • Overweeg een onderhoudscontract af te sluiten met de leverancier, zodat jouw zonwering altijd in goede staat verkeert.

Vergelijk offertes

Wil je ook zonwering laten plaatsen? Vraag dan nu een aantal offertes aan via onze vergelijkingstool. Deze zijn gratis en vrijblijvend en worden alleen uitgegeven door betrouwbare leveranciers van zonwering in Nederland. Zo zet je de eerste stap richting het plaatsen van jouw nieuwe zonwering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig