Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De bouwmarkten in ons land voeren een steeds breder assortiment. Was het voorheen zo dat men er vooral bouwmaterialen verkocht; tegenwoordig voert men een heel compleet assortiment. De meeste bouwmarkten verkopen in het hoogseizoen ook zonwering. Dat klinkt natuurlijk leuk en aardig. Je bent als klant al snel geneigd om ook je zonwering te kopen bij de bouwmarkt. Dat lijkt een goed idee maar in de praktijk is al gebleken dat je zonwering maar beter bij de zonwering specialist kan kopen. We geven je een aantal redenen waarom je beter naar de echte speciaalzaak kan gaan.

Wat de bouwmarkt jou niet vertelt

Een bouwmarkt zal altijd een aanbod hebben waarbij men jou een bepaald gedeelte van het hele verhaal vertelt. Er wordt geadverteerd met meerdere soorten afmetingen, maar dit zijn de standaard maten. Kies je voor een afwijkende maat omdat jij een raam hebt wat nu eenmaal groter of juist kleiner dan standaard is, dan zit je er al snel naast bij een bouwmarkt. Men koopt de zonneschermen in bij een leverancier waarmee men vaste afspraken heeft gemaakt. Daar kan je niet altijd even gemakkelijk van afwijken. Er is nog iets wat de bouwmarkt jou echter niet vertelt bij aankoop.

Jouw zonnescherm komt helemaal niet van de bouwmarkt

Koop je een zonnescherm bij de bouwmarkt, dan is de kans groot dat jouw scherm door een heel andere leverancier wordt geleverd. De bouwmarkt doet namelijk zaken met onderaannemers die zonneschermen leveren vanuit hun eigen winkel. Je herkent deze artikelen aan het logo ‘internet only’ of een aanverwante term. Een dergelijk zonnescherm is dus in bulk ingekocht bij een externe leverancier. De bouwmarkt is slechts een bemiddelend bedrijf. De kans is groot dat je zelfs wat meer betaalt voor je zonnescherm als vergoeding voor deze bemiddeling.

De levering is niet sneller

Je zou denken dat je bij een bouwmarkt een zonwering koopt die je gelijk mee naar huis mag nemen. Dat is helemaal niet waar. De meeste zonweringen die op het internet bij de bouwmarkt worden aangeboden hebben een bepaalde levertijd. Voor de uitleg verwijzen we je naar het vorige punt. De leverancier van de zonwering zal altijd een bepaalde tijd nodig hebben om de zonwering voor jou te produceren en te verzenden. Je zal dus rekening moeten houden met een levertijd die tussen de 5 en 10 werkdagen kan zitten. Dan kan je net zo goed je zonwering bij een zonwering specialist kopen.

Waarom de zonwering specialist beter is

Wil je een zonwering kopen, dan is het dus een verstandig idee om eerst je licht op te steken bij de zonwering specialist. Je kan in dat geval gebruik maken van meerdere soorten zonwering specialisten.

  • De zonweringspecialist in een fysieke winkel. Dit is een zonwering leverancier die alleen een winkel in de winkelstraat of op een industrieterrein heeft. Er wordt zonwering verkocht aan de hand van een enkel voorbeeld in de winkel, waarna je zelf de stof mag uitzoeken die ervoor gebruikt moet worden. Je kan eventueel een stalenboek mee krijgen zodat je thuis kan kijken welke stof het beste bij jouw huis en tuin past. Deze zonweringspecialist heeft doorgaans als standaard service dat men bij jou de zonwering komt inmeten en ophangen.
  • De zonweringspecialist met een webwinkel en showroom. Een zonwering kan je ook kopen bij een zonweringspecialist die een webwinkel heeft. Deze specialist heeft in een aantal gevallen een showroom. In dat geval kan je de zonwering die men op het internet aanbiedt bekijken in een toonzaal. Je ziet er een enkel voorbeeld van bijvoorbeeld een model zonwering en de stof die wordt aangeboden zodat jij jezelf een beter beeld kan vormen van de zonwering. Bestellen kan je in dat geval doen via het internet of in de winkel zelf. Een dergelijke winkel heeft ook een standaard inmeetservice en ophangservice. Je kan bij de winkel gelijk een afspraak voor het inmeten maken en je hoort gelijk wat de levertijd zal zijn.
  • De zonweringspecialist met alleen een webwinkel. Dit is een zonweringspecialist die vaak wat goedkoper kan werken omdat men geen extra kosten voor de showroom hoeft te maken. Wil je gebruik maken van een inmeetservice en een montageservice, dan zal je die apart moeten aanvragen. In de meeste gevallen moet je er apart voor betalen. De prijs voor deze service kan oplopen van 50 euro voor het inmeten tot 175 euro voor het ophangen. Vaak wordt bij een combinatie van deze diensten een korting op het totaalbedrag gegeven.

Kies een zonweringspecialist

Wil jij je zonwering kopen bij een zonweringspecialist, dan doe je er verstandig aan om eerst een prijsopgaaf te vragen. Dat kan je heel eenvoudig doen door offertes op te vragen. Met slechts een enkele muisklik vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het goed vergelijken van offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 35 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren