Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wil je ook graag tijdens de warme en zonnige zomermaanden optimaal kunnen genieten van je terras? In dat geval is de plaatsing van zonneluifels eigenlijk een absolute must. Deze luifels kan je laten uitschuiven wanneer nodig en worden gewoon terug ingetrokken op het ogenblik dat je bijvoorbeeld wenst te genieten van de mooie, blauwe lucht of een beetje wil zonnen. Zou jij ook graag willen kunnen genieten van de vele voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van zonneluifels? Wil je echter in eerste instantie graag een duidelijk beeld krijgen van de gemiddelde kostprijs die daaraan verbonden is? Wij hebben de meest concrete prijsinformatie met betrekking tot zonneluifels voor jou op een rijtje gezet.

Hoeveel kosten zonneluifels?

Zou jij ook graag bij je thuis willen kunnen genieten van een lekker koel terras, ook tijdens de heetste zomerdagen? In dat geval is het kopen van een zonneluifel voor jou ongetwijfeld interessant te noemen. Een dergelijke zonneluifel kan in principe het volledige terras overtrekken waardoor je altijd samen met vrienden en familie heerlijk in de schaduw kan vertoeven. Let wel op, het kopen van zonneluifels doe je uiteraard niet zomaar. Het vergt dan ook een niet onaanzienlijke investering. Wil jij graag in eerste instantie een goed beeld krijgen van de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan het in huis halen van één of misschien zelfs meerdere zonneluifels? In dat geval is het de moeite waard om even de onderstaande prijstabel te raadplegen.

 

Type onderdeel van zonneluifel Gemiddelde kostprijs
De zonneluifel zelf Tussen 700 & 1.100 euro
De bediening van de zonneluifel Tussen 40 & 245 euro
De montage Tussen 125 & 200 euro

De prijsopbouw van zonneluifels

In tweede instantie gaan we uiteraard kijken naar de prijsopbouw die van toepassing is voor zonneluifels. Wanneer we dit doen zien we dat er drie kosten zijn waar we rekening mee dienen te houden. De eerste kost heeft betrekking tot het materiaal dat moet worden aangekocht. Het gaat hierbij niet alleen om de zonneluifel op zich, maar ook om bijvoorbeeld de bediening waar gebruik van wordt gemaakt. De totale materiaalkosten zijn dan ook goed voor zomaar even 70 procent van alle kosten met betrekking tot het aanschaffen van zonneluifels. De overige 30 procent wordt ingedeeld in twee delen. We onderscheiden op dit vlak de 27 procent aan arbeidskosten van de 3 procent aan voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van zonneluifels beïnvloeden

Op vlak van zonneluifels bestaan er tegenwoordig zeer veel verschillende mogelijkheden. Dit zorgt er voor dat er een zonneluifel kan worden aangekocht die perfect in lijn ligt met de vooropgestelde verwachtingen. Ben jij ook van plan om een zonneluifel te bestellen, maar wil je eerst een concreet beeld hebben van alle keuzes die gemaakt dienen te worden en die de totale kostprijs kunnen beïnvloeden? Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje!

Keuze 1: De grootte van de zonneluifel

In eerste instantie spreekt het voor zich dat de grootte van de zonneluifel altijd een bepaalde invloed zal hebben op de kostprijs die je aangerekend krijgt. Omwille van deze reden hebben wij de verschillende groottes en hun kosten alvast even voor jou op een rijtje gezet.

 

Grootte zonneluifel bij 300 cm uitval Gemiddelde kostprijs
2 meter Tussen 525 & 625 euro
3 meter Tussen 625 & 775 euro
4 meter Tussen 675 & 925 euro
5 meter Tussen 735 & 1.060 euro
6 meter Tussen 975 & 1.125 euro
7 meter Tussen 1.275 & 1.500 euro
8 meter Tussen 1.425 & 1.675 euro
9 meter Tussen 1.625 & 1.835 euro
10 meter Tussen 1.900 & 2.050 euro

Keuze 2: De bediening

Wat de bediening van je zonneluifels betreft is het vanzelfsprekend dat er ook verschillende mogelijkheden bestaan. We onderscheiden op dit vlak zelfs verschillende manuele van automatische of elektrische opties. Welke mogelijkheden op vlak van bediening er precies bestaan wordt duidelijk door middel van onderstaande opsomming.

 

  • Bediening met handslinger voor een gemiddelde prijs van 40 euro
  • Elektrische bediening met schakelaar voor een gemiddelde prijs van 130 euro
  • Elektrische bediening met afstandsbediening voor een gemiddelde prijs van 230 euro
  • Zon- en windautomaat voor zonneluifel voor een gemiddelde prijs van 250 euro

Keuze 3: De montage

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om de montage van een zonneluifel uit te besteden aan een professionele partij. Dit is vooral het geval wanneer het gaat om een elektrische bediening. Wanneer dit eveneens geldt voor jou moet je uiteraard op dit vlak rekening houden met een bepaalde meerprijs voor de montage. Deze extra kosten zijn gemiddeld gelegen tussen de 135 en 200 euro afhankelijk van het gekozen systeem.

Interessante bespaartips

Voor veel mensen is het van cruciaal belang dat ze een besparing kunnen realiseren op de aankoopprijs van hun zonneluifels. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met deze interessante bespaartips:

 

  • Kies voor een handmatige bediening

Een bediening met handslinger kopen voor jouw zonneluifels is altijd financieel het interessantst. Door het maken van deze keuze kan je namelijk al snel zo’n 60 à 90 euro kosten uitsparen voor wat de bediening betreft.

 

  • Plaats je zonneluifel zelfs

Ben je wel een beetje handig en zou je bijgevolg perfect je zonneluifels zelf kunnen plaatsen? In dat geval is dat absoluut een aanrader. Op deze manier is het in de praktijk zomaar mogelijk om een besparing tot wel 200 euro te realiseren. Twijfel je of je wel in staat bent om zelf je zonneluifels te plaatsen? In dat geval kan je op het internet heel wat interessante handleidingen terugvinden.

Bespaar tot wel 30% op de kostprijs van jouw zonneluifels!

Bieden de bovenstaande bespaartips nog geen voldoende besparing om een investering in zonneluifels voor jou echt betaalbaar te maken? In dat geval zal het je goed doen om te horen dat er nog een extra besparingsoptie bestaat. Zo is het altijd interessant om er voor te kiezen om offertes voor zonneluifels aan te vragen bij meerdere bedrijven. Vergelijk de offertes na ontvangst en je zal merken dat je op deze manier zeer eenvoudig geld kan besparen. In het meest optimale geval wordt het kopen en laten plaatsen van je zonneluifels hierdoor zomaar even tot 30 procent voordeliger!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit