Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Kosten buitenzonweringHet merendeel van de mensen kiezen er op vlak van zonwering voor om gebruik te maken van buitenzonwering. Dit komt omdat je op deze manier niet alleen kan voorkomen dat het zonlicht de temperatuur in huis spectaculair laat stijgen, bovendien wordt er op deze wijze ook nog eens een mooie, schaduwrijke plaats gecreëerd op je terras. Op vlak van buitenzonwering zijn er door de jaren heen echter zeer veel verschillende mogelijkheden op de markt verschenen. Welke van deze opties voor jou nu precies het mees interessant is en welke kosten er aan verbonden zijn kom je te weten op deze pagina!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost buitenzonwering?

Wanneer je in eerste instantie de kostprijs van buitenzonwering onder de loep gaat nemen valt het meteen op dat er sprake is van zeer uiteenlopende prijzen. De kostprijs die je moet betalen kan in de praktijk dan ook oplopen van een voordelige 150 tot een zeer dure 2.000 euro. Wij hebben de verschillende mogelijkheden voor wat buitenzonwering betreft inclusief hun kostprijs alvast even voor jou op een rijtje gezet middels de onderstaande prijstabel.

Type buitenzonwering Gemiddelde kostprijs
Markiezen Tussen 425 & 775 euro
Screens Tussen 160 & 280 euro
Zonnescherm Tussen 180 & 1.975 euro
Uitvalscherm Tussen 180 & 700 euro
Knikarmscherm Tussen 660 & 1.975 euro
Rolluiken Tussen 160 & 490 euro
Buitenjaloezieën Tussen 190 & 490 euro
Terrasoverkapping Tussen 790 & 1.190 euro

De prijsopbouw van buitenzonwering

Met de bovenstaande prijstabel wordt er reeds een vrij degelijk beeld gecreëerd van de gemiddelde kosten waar je rekening mee kan houden voor wat het aanschaffen en plaatsen van een buitenzonwering betreft. Er is echter meer. Wat namelijk te denken van de prijsopbouw van een buitenzonwering? Deze bestaat gemiddeld voor 65 procent uit materiaalkosten. 30 procent van de kosten gaat naar de montage en de overgebleven 5 procent is vereist om de zogenaamde voorrijkosten in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van buitenzonwering kunnen beïnvloeden

Buiten het type buitenzonwering spreekt het voor zich dat je ook nog tal van andere keuzes zal moeten maken. Elke keuze die je maakt zal uiteindelijk het totale kostenplaatje beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze belangrijke keuzes over het hoofd ziet hebben we ze alvast even stuk voor stuk voor jou opgelijst.

Keuze 1: De bediening van je buitenzonwering

De technologie staat niet stil. Nieuwe mogelijkheden die op de markt zijn verschenen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je met nog meer comfort gebruik kan maken van je buitenzonwering. Heb jij voldoende aan een manuele bediening? Dan is dat geen probleem, maar ook een uitgebreid domoticasysteem kan tegenwoordig worden toegepast. In ieder geval hebben we de gemiddelde kosten van de verschillende mogelijke bedieningsmogelijkheden op vlak van buitenzonwering even voor jou op een rijtje gezet.

Soort bediening Gemiddelde kostprijs
Oogwindwerk Tussen 40 & 50 euro per buitenzonwering
Elektrische bediening Tussen 60 & 165 euro per buitenzonwering
Tijdsgestuurde bediening Tussen 60 & 190 euro per buitenzonwering
Domotica Tussen 135 & 350 euro per buitenzonwering
Draadloze bediening met afstandsbediening Tussen 190 & 250 euro per buitenzonwering
Draadloze bediening met mobiele applicatie Tussen 260 & 390 euro per buitenzonwering

Keuze 2: Zelf monteren of uitbesteden?

Wat de montage van je buitenzonwering betreft kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de montage zelf te doen, maar je kan ze ook uitbesteden. Op vlak van montagekosten kan er stil worden gestaan bij de hieronder vermelde prijzen.

Type montagekosten Gemiddelde kostprijs
Montage van markiezen Tussen 90 & 150 euro
Montage van screens Tussen 90 & 150 euro
Montage van uitvalscherm Tussen 150 & 270 euro
Montage van knikarmscherm Tussen 190 & 290 euro

Wil je niet alleen de montage van je buitenzonwering, maar ook het inmeten uitbesteden aan een professioneel bedrijf? Hou er dan rekening mee dat je voor de inmeetservice nog eens een meerprijs van tussen de 35 & 55 euro zal moeten betalen per buitenzonwering.

Keuze 3: Eventuele opties voor je buitenzonwering

Wist je tot slot dat er op de markt ook heel veel verschillende opties zijn terug te vinden voor een buitenzonwering? Ook deze hebben we even voor jou verzameld!

Soort optie voor buitenzonwering Gemiddelde kostprijs
Bedrukken van markiezen Gemiddeld zo’n 27 euro per letter of teken
Cassette Gemiddeld zo’n 200 euro per stuk
Stormvaste armen Gemiddeld zo’n 37 euro per stuk
Volant Gemiddeld tussen de 30 & 45 euro per stuk
Kabel voor motor Gemiddeld zo’n 15 euro voor 5 tot 10 meter
Verlichting Gemiddeld tussen de 190 & 450 euro

Interessante bespaartips

Op het eerste zicht kunnen de kosten van buitenzonwering nogal hoog oplopen. Dit is vooral het geval wanneer je er voor kiest om bijvoorbeeld een volledige terrasoverkapping te laten realiseren. Om er voor te zorgen dat een investering in buitenzonwering ook voor jou financieel interessant blijft is het aan te raden om rekening te houden met de onderstaande bespaartips:

  • Wees je bewust van de garantie op je buitenzonwering. Controleer bij het kopen van een buitenzonwering altijd goed over welke garantie je beschikt. Door hier rekening mee te houden voorkom je dat er bij problemen onterecht extra kosten worden aangerekend.
  • Recht op kwantumkorting? Nu de zomers steeds warmer worden kiezen meer en meer mensen er bewust voor om te investeren in een buitenzonwering. Ga vooraleer een dergelijk systeem te kopen even horen bij je buren of zij ook niet met eenzelfde idee spelen. Is dat het geval? Dan kunnen jullie allebei wellicht in de praktijk rekenen op een besparing van zo’n 10 procent.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van jouw buitenzonwering

Het prijskaartje dat je moet betalen voor het kopen en laten plaatsen van een buitenzonwering kan behoorlijk hoog oplopen. De bovenstaande bespaartips zullen je gelukkig reeds enigszins helpen om het verschuldigde prijskaartje te drukken. Er is echter meer. Wist je namelijk dat het door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen de offertes van verschillende bedrijven mogelijk is om nog een zeer mooie, extra besparing te realiseren? Door deze manier van werken kan je dan ook tot zomaar even 30 procent extra op de kostprijs van jouw buitenzonwering besparen. Als dat niet mooi meegenomen is!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig