Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het plaatsen van zonwering in of buiten je woning zorgt er voor dat je kan genieten van bijzonder veel interessante voordelen. Niet alleen kan je op deze manier het zonlicht buitenshuis houden waardoor het aangenaam koel blijft tijdens de hete zomermaanden, daarnaast kan een isolerende voering bij zonwering binnen in je woning net de warmte in huis langer vasthouden. Hierdoor kan je tijdens de winter niet alleen rekenen op heerlijk aangename temperaturen, er kan ook nog eens een structurele besparing op de energiefactuur worden gerealiseerd. Jammer genoeg zijn verschillende vormen van zonwering bijzonder duur waardoor ze buiten het budget van veel mensen vallen. Wil jij ook graag investeren in zonwering, maar hoop je de kosten te kunnen drukken? Kijk je daarvoor in de richting van een eventuele subsidie? Wij vertellen er je op deze pagina graag alles over.

Hoeveel kost een zonwering?

Op het ogenblik dat je hebt besloten om te investeren in zonwering is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de kosten die hiervoor in rekening gebracht kunnen worden behoorlijk hoog kunnen oplopen. Zonwering kan goedkoop worden aangekocht voor een totaalprijs van rond de 150 à 200 euro, maar er zijn ook veel duurdere opties beschikbaar waarbij de prijs kan oplopen tot wel 2.500 à 3.000 euro. Bovendien is er niet alleen de aankoopprijs van de materialen waar je rekening mee dient te houden. Wat bovendien bijvoorbeeld ook te denken van de montagekosten? In ieder geval, om er voor te zorgen dat je toch reeds een bepaalde indruk krijgt van de kostprijs waar je voor het kopen van je zonwering rekening mee dient te houden hebben we alvast even enkele opties voor jou middels onderstaande prijstabel op een rijtje gezet.

 

Soort zonwering voor buiten Gemiddelde kostprijs
Markiezen Tussen 375 & 725 euro
Screens Tussen 175 & 275 euro
Zonnescherm Tussen 175 & 1.075 euro
Uitvalscherm Tussen 175 & 700 euro
Knikarmscherm Tussen 675 & 2.000 euro
Rolluiken Tussen 160 & 500 euro
Buitenjaloezieën Tussen 190 & 490 euro
Terrasoverkapping Tussen 790 & 1.150 euro

 

Bovenstaande vormen van zonwering worden uiteraard buitenshuis toegepast. Je kan er echter ook voor kiezen om zonwering binnen in je woning te plaatsen. Heeft dit ook jouw voorkeur? In dat geval zijn de onderstaande kosten voor jou ongetwijfeld interessant te noemen.

 

Soort zonwering voor binnen Gemiddelde kostprijs
Shutters Tussen 290 & 1.375 euro
Jaloezieën Tussen 85 & 590 euro
Lamellen Tussen 35 & 195 euro
Rolgordijnen Tussen 75 & 245 euro
Vouwgordijnen Tussen 125 & 360 euro
Plisségordijnen Tussen 60 & 290 euro

Bestaat er zoiets als een subsidie voor zonwering?

Reeds verschillende jaren zijn meerdere partijen vragende partij om een subsidie voor het kopen van een zonwering in te voeren. Dit heeft alles te maken met het feit dat er sinds jaar en dag een subsidie geldt voor een investering in isolatie, maar er niet wordt gekeken naar de voordelen die zonwering met zich mee kan brengen. Toch lijkt dit er niet meteen aan te komen. De focus van de Nederlandse regering ligt dan ook in het bijzonder om het isoleren van een woning en niet zozeer in het plaatsen van bijvoorbeeld een zonwering. Toch zijn er verschillende sectoren of partijen die eventueel wel baat kunnen hebben bij een dergelijke subsidie.

 

Specifiek voor zonwering geldt bijvoorbeeld dat het er voor kan zorgen dat de kosten voor het plaatsen en laten functioneren van een airco aanzienlijk kunnen worden gedrukt. Dit is in mindere mate het geval bij relatief kleine gezinswoningen, maar wat te denken van grote panden waarin bijvoorbeeld scholen of bedrijven zijn gevestigd? Ook hiervoor geldt dat er tegenwoordig geen subsidie kan worden verkregen voor de plaatsing van een zonwering, maar als er één sector is die hier naar de toekomst toe wel kans op maakt, dan is het deze wel. Concrete plannen in deze richting zijn er vooralsnog echter dus nog niet.

Geen subsidie, hoe besparen op zonwering?

Veel mensen zullen bovenstaande uiteraard niet graag horen. Velen hadden namelijk ongetwijfeld gehoopt om door middel van een subsidie de verschuldigde kostprijs voor een zonwering enigszins te kunnen drukken. Indien dat eveneens geldt voor jou lijk je er dus op het eerste zicht aan te zijn voor de moeite. Of toch niet? Het is absoluut niet zo dat een subsidie noodzakelijk is om de aankoopprijs van je zonwering te kunnen drukken. Wij hebben hiertoe alvast enkele zeer interessante bespaartips op een rijtje gezet.

 

  • Koop meerdere zonweringen in één keer

Heb je een groot huis waardoor je nood hebt aan meerdere zonweringen? Denk je er over na om de kostprijs van je investering te spreiden door niet alle zonweringen in één keer te kopen? In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat je op het einde van de rit altijd meer zult hebben betaald dan strikt noodzakelijk is. Dit komt omdat je bij het kopen van meerdere zonweringen kan rekenen op een kwantumkorting. Deze kwantumkorting kan oplopen tot wel 10 procent.

 

  • Neem de montage (deels) zelf voor je rekening

Het spreekt voor zich dat er altijd rekening dient te worden gehouden met bepaalde montagekosten wanneer je er voor kiest om de plaatsing van je zonwering uit te besteden. Deze montagekosten zijn misschien niet zo indrukwekkend, ze kunnen toch al snel oplopen tot een paar honderden euro’s. Door de montage van je zonwering op z’n minst deels zelf te doen kan je dus toch wel een beetje geld besparen.

 

  • Laat je zonwering niet leveren, maar pik ze zelf op

Heb je er voor gekozen om de zonwering zelf te plaatsen? Laat ze dan bij voorkeur ook niet leveren, maar haal ze zelf op. Door dit te doen is het mogelijk om ook de transportkosten uit te sparen. Deze kunnen toch al snel zo’n 35 tot 40 euro bedragen. Zelf je zonwering ophalen is dan ook financieel altijd een stukje interessanter.

Tot wel 30% besparen op je zonwering zonder subsidie

Het feit dat er geen subsidie bestaat voor het kopen en plaatsen van een zonwering zorgt er dus niet voor dat je helemaal geen mogelijkheid hebt om te besparen, in tegendeel. Bovendien hebben we nog een zeer belangrijke tip voor het laatst gehouden. Het aanvragen van een subsidie voor een zonwering is eigenlijk absoluut niet noodzakelijk om het kostenplaatje er van tot zomaar even 30 procent te kunnen drukken. Je kan dit immers zeer eenvoudig bekomen, enkel en alleen al door het aanvragen van meerdere offertes bij verschillende bedrijven. Mede hierdoor kan je namelijk altijd zeker zijn van de scherpst mogelijke prijs voor jouw zonwering. Ook tot 30% besparen op jouw gloednieuwe zonwering? Dan is het aanvragen van meerdere offertes en deze met elkaar vergelijken altijd de moeite meer dan waard!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren