Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


zonwering

Tenzij je te maken hebt met een strak budget is de kwaliteit van een product en dienst misschien wel net zo belangrijk als de prijs ervan. Het is soms moeilijk om in te schatten hoe kwalitatief een bedrijf of een product precies is, vooral als je online aan het kijken bent. Om die reden zijn er keurmerken waarmee een bedrijf zich kan onderscheiden van de rest. Dit geeft jou dan weer een stukje zekerheid wat betreft het bedrijf dat je in handen neemt. Ook de garantieregeling is dan een belangrijk punt om mee te nemen. Zoek je kwalitatieve zonwering? Dan kun je onderstaande informatie gebruiken om het juiste bedrijf te vinden.

Keurmerken, certificeringen en erkenningen

Keurmerken, certificeringen en erkenningen zijn eigenlijk allen manieren waarop een bedrijf of product kan bewijzen dat het aan bepaalde eisen voldoet. Deze kwaliteitskeuringen worden gedaan door een onafhankelijke instelling die alleen keurmerken of certificeringen uitgeeft als het bedrijf of product voldoet aan alle eisen die zij stellen. Erkende bedrijven zijn aangesloten bij een vakvereniging en mogen zo een keurmerk voeren en zich erkend noemen. Ook om lid te worden van zo’n vakvereniging moeten ze bepaalde punten bewijzen, zoals de scholing van het personeel, de kwaliteit van de garantieregeling en de financiële stabiliteit. Je kunt de volgende keurmerken controleren als je gaat zoeken naar zonwering en leveranciers van zonwering.

  • Ramazzo Garant Keurmerk: Ramazzo Garant is een onafhankelijke vakvereniging waar leveranciers van zonwering lid van kunnen worden. Als ze dit zijn, dan mogen ze dit keurmerk voeren. Bedrijven met dit keurmerk geven altijd 5 jaar garantie, hebben bewezen betrouwbaar te zijn, zorgen voor een professionele garantie en zijn altijd op tijd met de levering en de installatie van het product.
  • SKG-KOMO-keurmerk: wil je zeker weten dat jouw zonwering aan alle Nederlandse voorschriften voldoet en dat deze zal worden geïnstalleerd volgens alle wettelijke regels? Dan kun je dit keurmerk opzoeken. Je kunt er dan van op aan dat alles volgens de wetten en voorschriften gedaan wordt die zijn vastgelegd in documenten zoals het Bouwbesluit.
  • VMRG-keurmerk: VMRG staat voor Vereniging van Metalen Ramen en Gevels. Leveranciers van zonwering die zich hierbij hebben aangesloten hebben aangetoond uitgebreide kennis te hebben van het toepassen van zonwering. Dit is een keurmerk die voornamelijk bedoeld is voor de utiliteit-, renovatie en woningbouwprojecten en het geeft je een garantie van kwaliteit en vakmanschap.
  • VCA-certificering: VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en dit kun je terugzien als keurmerk en als certificering. Er is ook een cursus aan verbonden die medewerkers van zonweringsbedrijven kunnen volgen. Bedrijven met dit keurmerk of met VCA-getrainde mensen in dienst hebben aangetoond veilig te werk te gaan en altijd aandacht te besteden aan een beter milieu.

Garanties

Zoals boven aangegeven worden erkende bedrijven vaak gedwongen een goede garantieregeling aan te bieden aan de klanten. Doen ze dat niet, dan moeten ze het lidmaatschap van de vakvereniging opzeggen. Goede en kwalitatieve bedrijven hebben er geen problemen mee een goede garantieregeling op te stellen, omdat de producten en diensten van goede kwaliteit zijn. Wat betreft zonwering kun je rekenen op een gemiddelde garantieregeling van 5 jaar. Sommige bedrijven geven 2 jaar volledige garantie en 7 jaar fabrieksgarantie, bijvoorbeeld en weer anderen garanderen alles, maar voor korter. Er zijn enkele aandachtspunten waarmee je beter goed rekening houdt als je de garantieregeling gaat controleren.

  • Zelf installeren: ga je je zonwering zelf installeren, dan zal je garantieregeling waarschijnlijk komen te vervangen of deze zal aanzienlijk kleiner worden. Garantie over de installatie zal je in ieder geval niet krijgen en dan blijft alleen de fabrieksgarantie nog over.
  • Slecht onderhoud: als je je zonwering slecht onderhoudt en bijvoorbeeld de motor verwaarloost, dan kan het zijn dat reparaties als gevolg van achterstallig onderhoud niet worden gegarandeerd.
  • De inhoud van de overeenkomst: vergeet niet ook altijd de inhoud van de overeenkomst door te lezen. Heb jij een leverancier gevonden die 10 jaar garantie geeft, dan heb je hier nog weinig aan als de belangrijke gebreken hier niet door worden gedekt.

Hoor-en-wederhoor, recensies en referenties

Natuurlijk zijn er ook leveranciers zonder keurmerken die toch kwalitatieve zonwering kunnen leveren. Ook zijn er leveranciers die vakmanschap kunnen laten zien en die geen erkenning hebben. De garantieregeling kan je dan soms al meer vertellen over de kwaliteit van materiaal en diensten, maar voorgaande klanten hebben meestal ook veel waardevolle informatie voor je. Gebruik daarom vrienden die recentelijk zonwering hebben laten plaatsen, lees recensies door en vraag de leverancier om referenties. Als je deze goed doorleest dan kun je hier soms heel veel informatie uithalen over klantvriendelijkheid, nauwgezetheid en werkethiek.

Vergelijk offertes

Is het tijd dat jij een goede leverancier uitkiest voor jouw nieuwe zonwering? Vraag dan nu alvast offertes op via onze vergelijkingstool. Dit kan je helpen bij het verrichten van je marktonderzoek en het vinden van de beste deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren