Informatie en advies over zonwering
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig om deze te snel uit te kiezen. Het feit dat de keuze zo groot is kan als nadeel gezien worden, maar dit geeft je ook de kans om exact het type zonwering te kopen dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien als je online op zoek gaat naar alle mogelijkheden. Gebruik daarom de onderstaande tips zodat jij de beste beslissing kunt maken over jouw nieuwe zonwering.

Tip 1: wat heb je nodig?

Misschien de handigste manier om je keuze te benaderen is door eerst te zien wat je exact nodig hebt. Naar aanleiding daarvan kun je bepalen welk type zonwering voor jou het beste is. Kijk bijvoorbeeld naar het lijstje hier beneden.

  • Enkel zonwering: als je enkel zonwering nodig hebt, dan is een klein zonnescherm misschien de beste keuze. Deze zijn niet duur en doen hun werk goed. Er zijn ook andere opties, zoals rolluiken, gordijnen, shutters en screens, maar deze hebben allen ook extra kenmerken te bieden.
  • Privacy: zoek je naast bescherming van de zon ook privacy, zodat niemand ’s avond bij nou naar binnen kan kijken? Dan zijn gordijnen, screens, rolluiken of shutters een goed idee.
  • Verduistering: wil je met je zonwering ook de mogelijkheid hebben om de kamer volledig te verduisteren, bijvoorbeeld in een slaapkamer? Dan kun je rolluiken of dikke gordijnen overwegen, die sluiten het beste af.
  • Een zitplek buiten: wil je dan je zonwering de zon naar binnen blokkeert en dan direct ook buiten een beschutte plek creëert? Overweeg dan een zonnescherm te plaatsen. Vooral een knikarmscherm kan ver uitschuiven.
  • Klassiek en landelijk: wil je dat jouw zonwering ook sfeervol is en romantisch? Zoek je zonwering voor een wat klassieker of landelijker interieur? Overweeg dan shutters of gordijnen te nemen.
  • Modern: heb je juist een modern interieur en woning en wil je hier zonwering bij die daarop aansluit? Dan zijn screens een uitstekende optie.

Tip 2: controleer de kwaliteit van het doek

Als je ervoor kiest om zonneschermen te laten plaatsen, screens of gordijnen, dan is de kwaliteit van het doek bepalend voor de levensduur van de zonwering. Omdat zonneschermen buiten hangen, moet het doek met een kwalitatief impregneermiddel zijn behandeld anders zal het zo gaan schimmelen en rotten. Het doek moet natuurlijk voldoende zon kunnen tegenhouden en in het geval van screens en gordijnen ook ’s avonds inkijk onmogelijk maken. De manier waarop de keur is aangebracht is erg belangrijk als je niet wilt dat je doek snel vervaagt. Zorg ervoor dat deze niet op de stof is gedrukt, maar tot in de kern van de vezels is doorgedrongen. Je zal iets meer betalen, maar je zonwering zal aanzienlijk langer mooi blijven.

Tip 3: check de motor en het bedieningssysteem

Het is ook van groot belang dat je de kwaliteit van de motor controleert als je kiest voor een elektrisch bedieningssysteem. Motoren staan er bekend om gemakkelijk defect te raken en dus is de kwaliteit ervan essentieel voor een goede werking. Kijk wat het merk is van de motor en trek dit merk na. Ga ook op zoek naar keurmerken en betrek hier dan het gehele bedieningssysteem bij. Je wilt natuurlijk niet dat deze na een paar jaar al vastloopt en aan vervanging toe is.

Tip 4: onderhoud je zonwering

Een andere manier waarop je je zonwering veel langer kunt gebruiken is door deze goed te (laten) onderhouden. Heb je een handmatige bediening, dan kun je dit waarschijnlijk zelf, maar een elektrische bediening kun je door een specialist laten uitvoeren. Vraag je leverancier om een onderhoudscontract. Er zal dan periodiek iemand bij je langskomen om je zonwering schoon te maken, te smeren, om versleten onderdelen te vervangen en om te kijken of er niets defect is. Voor een klein bedrag per jaar heb je dan goed werkende zonwering die vele tientallen jaren meekan.

Tip 5: doe marktonderzoek

Je kunt bij een leverancier van zonwering alleen het materiaal, dus de zonwering zelf, aanschaffen of je kunt bij hen een volledig servicepakket nemen. Ze komen dan opmeten, installeren en bieden daarna nazorg en garantie aan. Wat je ook kiest, het is altijd goed om te zien wat de markt voor jou te bieden heeft. Als je goed marktonderzoek doet en alle opties bekijkt, dan kun je vaak of geld besparen of gegarandeerd kwaliteit krijgen. Ga je met de eerste de beste leverancier in zee dan weet je nooit of je ergens anders goedkoper of beter had kunnen krijgen. Het uitvoeren van een marktonderzoek neemt maar een middag in beslag waarna je zeker weet dat je niet te veel zal betalen.

Tip 6: lees altijd de garantieregeling door

Tijdens je marktonderzoek bekijk je natuurlijk ook de garantieregelingen die je bij de verschillende leveranciers krijgt. Het is niet alleen de bedoeling dat deze lang is, maar de garantieregeling moet ook inhoudelijk compleet zijn. Je hebt niets aan een lange garantieregeling als het defect dat jij hebt ervaren na de installatie hier niet onder wordt gedekt. Een goede garantieregeling is een teken dat aangeeft dat de leverancier ook vertrouwen heeft in de materialen die ze gebruiken en het werk dat ze leveren.

Vergelijk offertes

Nieuwe zonwering schaf je dus niet zomaar aan en het is altijd goed om je te oriënteren op de markt voordat je een bestelling doet. Wij kunnen je hierbij helpen en via onze vergelijkingstool vraag je gemakkelijk een aantal offertes op voor jouw zonwering. Deze offertes zijn vrijblijvend en kunnen je helpen bij het kiezen van de ideale zonwering voor jouw woning.

2 thoughts on “6x Tips zonwering kopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

4x Valkuilen en veelgemaakte fouten zonwering

Heb jij een raampartij die op het zuiden staat, dan brengt dit

6x Valse vooroordelen zonwering

Zonwering in je woning heeft veel meer voordelen dan alleen het blokkeren

6x Tips zonwering kopen

Omdat er zo veel verschillende soorten zonwering zijn, is het niet verstandig