Kosten lamellen

Een aantal jaren geleden waren lamellen de meest verkochte raambekleding. Je kon nog geen huis binnen komen of die witte plastic lamellen hingen er voor het raam. Tegenwoordig hebben lamellen een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ze zijn er nog wel van plastic, maar er zijn veel meer soorten lamellen verkrijgbaar. Wanneer jij lamellen wil kopen is het goed om te kijken naar de diverse soorten lamellen en de prijs die erbij hoort.

Alle waar gaat naar zijn geld

Het is een bekend gezegde dat alle waar naar zijn geld gaat. Dat gaat zeker op bij lamellen. Lamellen zijn er nog altijd in de bekende kunststof variant. Dan heb je voor een paar tientjes een heel raam voorzien van zonwering. Je kan echter ook kiezen voor lamellen van stof; die zijn mooier en lijken haast op gewone gordijnen. Deze lamellen zijn een stuk duurder; je zal er ook net wat meer onderhoud aan hebben dan bij kunststof lamellen. De laatste optie zijn de brede lamellen oftewel de paneelgordijnen. Deze koop je bij de gordijnspeciaalzaak maar je kan ze ook bij een woonwarenhuis kopen. De paneelgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere prijsklassen; ze zijn doorgaans goedkoper dan smalle stoffen lamellen.

Hoeveel kosten lamellen

We hebben gekeken hoeveel je kwijt bent voor lamellen. We deden rondvraag bij meerdere zonweringspecialisten en kwamen tot de volgende prijsopgaven.

 

Wat voor lamellen wil je kopen Van welk materiaal zijn ze gemaakt Wat is de afmeting van het raam of van de lamellen Zelf ophangen of laten ophangen Prijs
Kunststof lamellen Plastic, al dan niet met patroon 400 cm breed, 200 cm lang Zelf ophangen  
Stoffen lamellen Stof, smalle lamellen 400 cm breed, 200 cm lang Laten ophangen  
Paneelgordijnen Stof 400 cm breed, 200 cm lang Zelf ophangen/Laten ophangen  

 

  • Als je van klussen houdt. Hou jij van klussen in je huis, dan ben je prima in staat om bepaalde soorten zonwering op te hangen. Kunststof lamellen en paneelgordijnen lenen zich ervoor om zelf op te hangen. Bij stoffen lamellen is de rail doorgaans zwaarder en bovendien vereist het inhangen van de lamellen behoorlijk wat handigheid. Ga je zelf ophangen; denk er dan aan dat je met minimaal twee personen aan het werk gaat. Je zal samen de rail op zijn plaats moeten houden terwijl je deze op zijn plek hangt.
  • Als je het werk liever uitbesteedt. Besteed jij het ophangen van lamellen liever uit; geen probleem. Je huurt dan een montageteam van de leverancier in om het zonnescherm te komen ophangen, of je zoekt een klussenbedrijf uit wat op basis van een paar uurlonen jouw lamellen inhangt.

Zaken die de prijs bepalen

Uiteraard zijn er zaken die de prijs bepalen. De prijzen die we zojuist noemden mogen wel als vanaf-prijzen worden beschouwd. Hoeveel je betaalt hangt af van keuzes die je maakt bij aankoop. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe groot is jouw raam. De afmetingen van je raam bepalen voor een groot gedeelte de prijs van jouw lamellen. Voor een groot raam of een raam doorlopend over de hele lengte van je huis die je wil voorzien van lamellen ben je uiteraard meer kwijt dan voor een rail met lamellen die je alleen voor je slaapkamerraam wil ophangen.
  • Wat voor looprichting moeten je lamellen hebben. Je kan kiezen voor lamellen die als één geheel opzij kunnen worden geschoven. Dit is doorgaans de goedkoopste soort lamellen. Je kan ook kiezen voor lamellen die in twee richtingen lopen. We bedoelen dan dat de lamellen vanuit het midden naar de zijkanten kunnen worden getrokken. Als gordijnen trek je ze open.
  • Wat voor materiaal hebben de lamellen. Lamellen kan je kopen van kunststof. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden met een vochtig doekje, en ze zijn goedkoop. Je kan echter ook kiezen voor lamellen van stof. Deze zijn kostbaarder in de aanschaf, ze moeten vaak op bestelling worden gemaakt, maar ze zijn wel aanmerkelijk mooier dan kunststof lamellen. Kies je voor stoffen lamellen, dan heb je de keuze uit meerdere soorten stof. Je hebt doorschijnende stof maar ook donkere verduisterende stof.
  • Zijn de lamellen van verduisterende stof gemaakt. Lamellen van verduisterende stof zijn doorgaans het duurste omdat ze met een extra coating zijn bewerkt. Deze lamellen hebben de beste zonwerende functie en daarnaast hebben ze ook een isolerende werking door de tweede laag die op de lamellen zit. Deze laag zal het zonlicht reflecteren maar je kan er ook de warmte van binnenuit mee binnen houden.
  • Waar koop je de lamellen. Lamellen kan je kopen bij een woonwarenhuis en een discountwinkel. Je betaalt in dat geval niet de hoofdprijs, maar je koopt ook lamellen die niet heel exclusief zijn. Kies je voor lamellen van stof, dan kom je al snel bij de zonweringspeciaalzaak uit. Hier koop je lamellen waarbij je keuze hebt uit meerdere kleuren stof. Je kan eventueel met een stalenkaart in je huis kijken welke kleur het beste bij jouw huis past.

Wijzer winkelen met offertes

Wij kwamen aan bovenstaande prijsopgaven door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button kan ook jij offertes opvragen. Je kan hierdoor flink besparen; jouw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.