Kosten paneelgordijnen

Mensen die over grote ramen beschikken in hun woning hebben vaak moeite met het vinden van een echt betaalbare zonwering die er bovendien ook nog eens goed uitziet. Het moet echter gezegd dat dit lang niet altijd een probleem hoeft te zijn, in tegendeel. Wist je bijvoorbeeld dat er ook zoiets bestaat als paneelgordijnen? Deze gordijnen zijn bijzonder lang en daardoor uitstekend geschikt om te gebruiken in combinatie met grote ramen. Bovendien zien ze er ook nog eens fantastisch uit en kunnen ze zijn vervaardigd uit verschillende materialen. Wil je graag alles te weten komen over het kopen en laten plaatsen van zogenaamde paneelgordijnen? In dat geval kan de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld de moeite meer dan waard zijn!

Hoeveel kosten paneelgordijnen?

De kostprijs die wordt aangerekend voor het kopen van paneelgordijnen wordt steeds per paneel berekend. Kies je er bijvoorbeeld voor om een paneel te kopen met een breedte van 60 centimeter en een lengte van 300 centimeter? In dat geval kan je gemiddeld rekenen op een kostprijs die ergens rond de 20 à 25 euro is gelegen. Je kan er uiteraard ook altijd voor kiezen om deze panelen op maat te laten maken, maar dan dien je rekening te houden met een bepaalde, extra kostprijs.

 

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Paneelgordijn van 60 x 300 centimeter Zo’n 20 à 25 euro per stuk
Montagekost voor paneelgordijn Zo’n 50 à 75 euro per stuk

De prijsopbouw van paneelgordijnen

De prijsopbouw van paneelgordijnen bestaat uit drie verschillende onderdelen. In eerste instantie is er uiteraard de materiaalkost. Deze neemt zo’n 70 procent van alle kosten in beslag. Hou er op dit vlak rekening mee dat niet alleen de paneelgordijnen op zich moeten worden aangekocht, maar ook de rails waaraan ze worden bevestigd. Buiten de materiaalkosten is er nog sprake van 27 procent aan arbeidskosten en gaat de resterende 3 procent op aan voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van paneelgordijnen beïnvloeden

Het exacte prijskaartje dat je kan verwachten wanneer je wenst te investeren in paneelgordijnen is altijd afhankelijk van de persoonlijke eisen waarover je beschikt. Op dit vlak onderscheiden we verschillende mogelijkheden. De belangrijkste keuzes met betrekking tot de aankoop en plaatsing van paneelgordijnen hebben we hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van je paneelgordijnen

Op vlak van materiaal kan er voor paneelgordijnen een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. Je dient er bovendien rekening mee te houden dat de voering van deze gordijnen een extra, specifieke functie kan hebben. Zo bestaan er een isolerende voering die er voor zorgt dat de warmte in de ruimte voor zomaar even 50 procent kan worden vastgehouden. Hierdoor kunnen de stookkosten gevoelig worden verlaagd. Door te kiezen voor een verduisterende voering wordt bovendien meer privacy gecreëerd en daarnaast kan een bepaalde ruimte ook nog eens op uitstekende wijze worden verduisterd. Afhankelijk van het type voering kan de meerprijs per stuk vrij stevig oplopen.

Keuze 2: De rails waar gebruik van wordt gemaakt

Paneelgordijnen worden altijd bevestigd op speciale rails. Deze rails zijn vandaag de dag op de markt terug te vinden in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Om er voor te zorgen dat je ook voor wat het aanschaffen van de rails betreft niet tegen verrassingen aanloopt hebben we ook op dit vlak de gemiddelde kosten even opgenomen in de onderstaande prijstabel.

 

Type rail voor paneelgordijnen Gemiddelde kostprijs
Rail 1 meter met 2 sporen Gemiddeld zo’n 100 euro
Rail 1 meter met 4 sporen Gemiddeld zo’n 110 euro
Rail 2 meter met 2 sporen Gemiddeld zo’n 160 euro
Rail 2 meter met 4 sporen Gemiddeld zo’n 175 euro

Keuze 3: De montage van de paneelgordijnen

In principe zou je er voor kunnen kiezen om je paneelgordijnen zelf te bevestigen. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er toch voor om dit uit te besteden aan het bedrijf dat de gordijnen ook daadwerkelijk levert. Geldt dat eveneens voor jou? In dat geval kan je er rekening mee houden dat er nog eens een montagekost van tussen de 50 en 75 euro extra kan worden aangerekend. Uiteraard staat hier wel tegenover dat je bent verzekerd van een zo optimaal mogelijke plaatsing zonder dat je er zelf tijd in dient te investeren.

Interessante bespaartips

Ben jij ook wel geïnteresseerd in het in huis halen van paneelgordijnen? Vrees je echter dat deze gordijnen voor jou standaard toch net iets te duur zijn? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn! Wij hebben immers een aantal interessante bespaartips op een rijtje gezet die de aankoopprijs en plaatsingskost van jouw paneelgordijnen aanzienlijk zullen weten te drukken!

 

  • Koop je paneelgordijnen kant en klaar!

Wanneer je over toegankelijke ramen beschikt is het mogelijk om paneelgordijnen kant en klaar te kopen, inclusief bijbehorende rails. Het spreekt voor zich dat dit je altijd een financieel voordeel oplevert in vergelijking met wanneer je zou kiezen voor maatwerk. Beschik je over zeer specifieke eisen? Dan is het uiteraard helemaal niet mogelijk om te kiezen voor kant en klare paneelgordijnen.

 

  • Kwantumkorting tot wel 10%

Zou je graag niet één, maar wel meerdere paneelgordijnen aan willen kopen? Of heeft je buurman of iemand anders uit je buurt recent gezegd dat hij of zij ook wel paneelgordijnen wenst te plaatsen? In dat geval is het steeds een aanrader om er samen in te investeren. Op deze manier kunnen jullie beiden namelijk aanspraak maken op een kwantumkorting die mogelijks tot wel 10 procent kan bedragen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Tot wel 30% besparen op de kosten van jouw paneelgordijnen

Ben je op zoek naar mogelijkheden om de kosten met betrekking tot het kopen van je paneelgordijnen te drukken? In dat geval is het zonder enige twijfel een aanrader om een vergelijking uit te voeren tussen de offertes die je ontvangt van verschillende bedrijven. Door het vergelijken van deze offertes beschik je dan ook steeds over de mogelijkheid om een besparing tot wel 30 procent te realiseren. Hierdoor wordt het kopen en laten plaatsen van je paneelgordijnen meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter.

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.