Kosten plisségordijnen

Zonwering voor je huis kan je op meerdere manieren aanbrengen. De meeste zonwering die te koop is heeft als nadeel dat het grof om te zien is in je huis, en dat het een hoop zicht wegneemt. Wanneer jij houdt van zicht naar buiten, maar de zon liever buiten houdt is een plisségordijn voor jou de beste aanschaf. Deze vorm van zonwering had in het verleden een behoorlijk exclusief karakter, maar tegenwoordig zie je het in steeds meer huishoudens hangen. We keken voor jou naar de kosten die bij plisségordijnen horen.

Wat voor model plisségordijn koop je

Plisségordijnen zijn er in meerdere vormen. We lichten ze nader voor je toe.

  • Het bottom up plisségordijn. Dit is het standaard type plisségordijn. Je kan het van bovenuit je kozijn helemaal naar beneden laten zakken, of je kan het open trekken zodat er slechts een deel van de bovenkant van je raam bedekt is. Dit soort plisségordijnen worden gebruikt in combinatie met doorzichtige gordijnen om de privacy te beschermen. Dit is tevens het goedkoopste type plisségordijn.
  • Het Top down bottom up plisségordijn. Dit type gordijn wordt veelvuldig gebruikt op de benedenetage. Je kan de bovenkant laten zakken, en daarnaast kan je het gordijn vanaf de onderkant optrekken. Je kan hierdoor een deel van je raam vrijlaten aan de boven- en onderkant terwijl het midden van je raam om privacy redenen bedekt is. Dit is een plisségordijn met een dubbel werk erin voor de bediening. Het is extra kostbaar, zwaarder dan een normaal plisségordijn, maar absoluut een verrijking van je huis.

Hoeveel kost een plisségordijn

We keken hoeveel je betaalt voor een plisségordijn. We namen daarbij meerdere breedtes onder de loep en we keken naar de beide soorten bedieningen die er in de handel zijn.

 

Welk type plisségordijn wil je kopen Afmetingen Mate van licht doorlaten Bedieningssysteem Prijs
Luxaflex plisségordijn type E 2000 mm bij 1500 mm Semi transparante stof. Gebroken zonlicht Standaard rechts 303 euro
Luxaflex plisségordijn type 1 2000 mm bij 1500 mm Semi transparante stof. Lichtdoorlatend Top down bottom up 366,80 euro
Luxaflex plisségordijn type 2 2000 mm bij 1500 mm Semi transparante stof. Lichtdoorlatend Standaard rechts 382,20 euro
Luxaflex plisségordijn type 3 2000 bij 1500 mm Meerdere soorten stof in één gordijn Top down bottom up 168 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig met klussen, dan kan je een plisségordijn zelf ophangen. Denk er wel aan dat je dit het beste met twee personen samen kan doen vanwege het gewicht en de afmeting van het gordijn.
  • Als je het werk liever uit handen geeft. Geef jij werkzaamheden liever uit handen, dan besteed je het ophangen van je plisségordijn het liefste uit. Dat kan je bijvoorbeeld overlaten aan het montageteam van de leverancier. Je kan ook gebruik maken van een klussenbedrijf wat je zelf inhuurt. Zorg er wel voor dat je van tevoren een vaste prijs afspreekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe wordt de prijs bepaald

De prijs van plisségordijnen wordt voor een groot deel bepaald door keuzes die je maakt bij het bestellen ervan. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe breed is de vouw van het gordijn. Een plisségordijn kan je in meerdere breedtes bestellen wanneer je kijkt naar de vouw ervan. Je kan kiezen voor een vouw van 20 mm, maar je kan ook kiezen voor een vouw van 38 mm. Die tweede soort zal het gordijn wat zwaarder maken, en het oogt wat stoerder dan een smalle vouw. De breedte van de vouw beïnvloedt de prijs doordat er meer stof nodig is. Het zorgt niet voor een extra stevigheid.
  • Hoe groot is het gordijn. Een plisségordijn kan je standaard tot een breedte van 2,65 meter bestellen. Je kan ook kiezen voor een breder gordijn, maar dan komt er een lasnaad midden in je gordijn te zitten. Deze grotere maten moeten echt op bestelling worden geleverd. Het spreekt voor zich dat dit voor een prijs zorgt die niet parallel loopt vergeleken met de kleinere maten.
  • Wat voor stof kies je. Een plisségordijn kan van meerdere stofsoorten worden gemaakt. Je kan kiezen voor een stofsoort die behoorlijk lichtdoorlatend is, maar je kan ook kiezen voor een stofsoort die zwaarder is. Er kan zelfs worden gekozen voor een combinatie van stofsoorten in één gordijn. De stofsoort kan meespelen in de prijs van een plisségordijn.
  • Kies je voor een verduisterende variant. Een verduisterend plisségordijn kan je zelfs in de slaapkamer gebruiken en voor ruimtes waar de zon de hele dag op schijnt. Deze verduisterende stof is kostbaarder dan een dunne stofvariant. Je zal er echter het meeste profijt van hebben wanneer je het gordijn niet alleen voor je privacy maar ook voor zonwering koopt.

Vergelijken van offertes

Het snelste bespaar je op de kosten van een plisségordijn door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je kan vergelijken. Het kan jou een behoorlijk voordeel oplopend tot 30 procent opleveren.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.