Kosten praxis zonnescherm

De tijd dat je voor een aanschaf als een zonnescherm naar de speciaalzaak ging en er vervolgens een ruim bedrag voor neertelde ligt achter ons. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen naar de bouwmarkt toe wanneer ze een zonnescherm willen aanschaffen. De Praxis is in dat geval en uitstekende keuze. Het is een bouwmarkt die in de zomermaanden een breed assortiment aanhoudt. Het is wel aan te raden om je eerst te oriënteren op de prijzen van zo’n Praxis zonnescherm.

Waarom zou je een scherm van Praxis kopen

Een zonnescherm bij Praxis kopen kan je om meerdere redenen doen. We hebben

ze voor je op een rijtje gezet.

 • Een nette prijs voor een zonnescherm. Dit is absoluut waar. Je koopt een zonnescherm bij een bouwmarkt tegen een scherpe prijs. Dat komt doordat er afspraken zijn gemaakt met de leverancier van het zonnescherm. Er is een bepaald aantal standaardmaten afgesproken en ook de keuze uit stof, kleuren en patronen is wat beperkter dan bij de speciaalzaak. Wil je iets waardoor jouw zonnescherm afwijkt van hetgeen aangeboden wordt via de winkel, dan betaal je daarvoor een meerprijs.
 • Snel je scherm in huis. Een zonnescherm bij de bouwmarkt bestel je doorgaans in de winkel zelf of online. Dat zal wel moeten, want de meeste zonneschermen worden rechtstreeks vanaf de fabrikant geleverd. Men kan je doorgaans exact aangeven wat de levertijd is voor een zonnescherm. Meestal zal dit een levertijd van een paar dagen zijn.
 • Keuze uit meerdere bedieningsvormen. In het verleden was het zo dat je alleen een uitvalscherm met een handbediening kocht bij de bouwmarkt maar anno nu is dat anders geregeld. Je kan kiezen voor een handbediening maar ook voor een buismotor. Dit brengt ons tot het volgende punt.
 • Een montage die zelf uit te voeren is. Zonneschermen die je via de bouwmarkt koopt zijn doorgaans redelijk eenvoudig zelf te plaatsen. Er wordt altijd een goede instructie bij gegeven waardoor je zelf aan het werk kan gaan. Wanneer jij je houdt aan het belangrijkste advies – werk altijd met twee personen – kan er eigenlijk weinig mis gaan.

Waarom zou je een scherm niet bij Praxis kopen

Uiteraard kan het zijn dat jij je twijfels hebt om een zonnescherm bij Praxis te kopen. Ook die hebben we voor je op een rij gezet, samen met een goed advies.

 • Je bent meer kwijt bij de Praxis dan online. Niet helemaal waar. Praxis doet zaken met een online leverancier van zonneschermen die doorgaans ook een eigen online shop heeft. Praxis fungeert daarbij als een soort outlet; er wordt een aantal standaard maten aangeboden die je kan afnemen.
 • Je hebt minder keuze bij de Praxis. Ook niet helemaal waar. Je hebt een beperktere keuze wanneer het aankomt op stoffen en patronen, maar je kan absoluut jouw persoonlijke wensen doorgeven bij de bestelling. Staat jouw breedte er niet tussen; dan kan je dat wellicht wel via de website van de leverancier doorgeven.
 • Je bent verplicht om zo’n zonnescherm zelf uit te voeren. Ook dit is niet waar. Je kan via Praxis een afspraak maken met een klussenbedrijf uit jouw omgeving wat het zonnescherm voor je komt ophangen. Er is dan van tevoren een standaard prijs bekend zodat je weet waar je aan toe bent. Reken op een prijs van ongeveer de helft van de aanschafwaarde van je zonnescherm.

Hoeveel kost een Praxis zonnescherm

We keken voor je naar de prijzen van een Praxis zonnescherm en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor product wil je kopen Maat Bediening Prijs
Een knikarmscherm 295 cm Handbediening 289 euro
Een knikarmscherm 395 cm Handbediening 359 euro

 

 • Als je zelf gaat klussen. Ben je vaste klant van de bouwmarkt omdat je graag en veel klust, dan betaal je het bovenstaande bedrag voor de aanschaf van een knikarmscherm bij de Praxis. Je hebt niet te maken met arbeidsloon.
 • Als je het werk liever uitbesteedt. Ben jij geen handige klusser, dan doe je er wellicht verstandig aan om het werk uit te besteden. Je huurt een klussenbedrijf in wat op basis van prijsopgaaf de montage voor je komt verrichten.

Hoe is de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt voor een zonnescherm bij Praxis bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Doe het zelf of laten plaatsen. Voor een klussenbedrijf zal je doorgaans tussen de 45 en 60 euro per uur moeten betalen. Je zal een minimum van twee uur werk moeten afnemen.
 • Wat voor soort muur heb je. Heb jij een muur die met crepi is afgewerkt, dan zal je doorgaans een chemische bevestiging moeten kiezen. Dat kost meer aangezien er met ander bevestigingsmateriaal wordt gewerkt. Dat zorgt doorgaans voor een meerprijs.

Vraag offertes op

Wil jij een zonnescherm van de Praxis, dan is het goed om eerst prijzen te vergelijken. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Dat kan jou een voordeel oplopend tot wel 25 procent opleveren.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.