Kosten zonnescherm 6 meter

Het klimaat is behoorlijk aan het veranderen. Je merkt het al aan de zomers in ons land. Het weer kan ineens behoorlijk aan de warme kant zijn, en de zon kan venijnig fel schijnen. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen op tijd beginnen met oriënteren op de aanschaf van een zonnescherm. Wanneer je een groot raam hebt aan je tuinzijde is het zaak dat je een groot zonnescherm koopt. We hebben het nu over de grootste maat zonneschermen; 6 meter lang.

Diverse soorten zonneschermen

Zonneschermen zijn er in meerdere soorten en maten. Een heel belangrijk onderdeel van het zonnescherm is het mechanisme waarmee je het opent en sluit. We hebben de belangrijkste soorten voor je op een rij gezet.

  • Handbediening met zwengel. Dit is de goedkoopste bedieningsvorm voor een zonnescherm. Je krijgt een draaistok die je op het zonnescherm kan bevestigen. Daarmee open je het zonnescherm handmatig. Dit systeem is het goedkoopste, maar het spreekt voor zich dat het ook het lastigste in het gebruik is.
  • Bediening met een buismotor. De iets meer luxueuze vorm van een zonnescherm is de buismotor. Je krijgt dan een bedieningskastje naast je raam aan de binnenkant geplaatst. Op die manier kan je met een simpele schakelaar je zonnescherm in en uitdraaien. Dit systeem werkt niet automatisch.
  • Bediening met zon/wind automaat. Hierdoor gaat een zonnescherm automatisch open wanneer de zon gaat schijnen terwijl het je zonnescherm automatisch sluit wanneer de zon weg is of wanneer het hard gaat waaien. Voorheen was Somfy het enige merk wat hiervoor beschikbaar was, maar tegenwoordig zijn er meerdere merken actief op deze markt. Het voordeel van deze zonneschermen is dat het zonnescherm ook opent en sluit wanneer jij niet thuis bent. Je huis krijgt daardoor altijd een bewoonde indruk.

Waar je op let met een 6 meter zonnescherm

Ga je een 6 meter breed zonnescherm kopen, dan zal je altijd aan een aantal zaken moeten denken. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Zorg voor een stevige verankering. Een zonnescherm van 6 meter is behoorlijk groot en zwaar. Het is dan ook zaak dat je het stevig genoeg verankert in de muur. Bij een muur die met crepi is afgewerkt moet je voor een chemische verankering zorgen.
  • Investeer in een goede bediening. Een handmatige bediening mag dan het goedkoopste zijn; het is alles behalve handig wanneer je een zwaar scherm moet bedienen. Beter is het om te investeren in een elektrische bediening.

Hoeveel kost een zonnescherm van 6 meter

We hebben navraag gedaan naar de kosten van een rolstoel van 6 meter. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor soort zonnescherm Bedieningsvorm Patroon of effen Prijs
Zonnescherm 6 meter Handbediening Effen Vanaf 450 euro
Zonnescherm 6 meter Elektrische bediening Patroon Vanaf 750 euro
Zonnescherm 6 meter Zon/Wind automaat Patroon Vanaf 950 euro
Zonnescherm 6 meter Zon/Wind automaat Effen Vanaf 900 euro

 

  • Als je handig bent. Ben jij handig genoeg om een zonnescherm op te hangen, dan scheelt het je de kosten van een monteur. Je betaalt dan de prijs zoals hier boven aangegeven. Denk er wel aan dat je een tweede persoon erbij vraagt bij de montage van je zonnescherm.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan doe je er goed aan om een monteur te regelen die het zonnescherm voor je ophangt. Doorgaans kan je via de leverancier een montageteam inschakelen. Je kan er ook voor kiezen om zelf een klussenbedrijf in de arm te nemen.

Hoe is de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt voor een zonnescherm bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt bij het bestelproces. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Laat je inmeten. Bij een nieuw zonnescherm kan het verstandig zijn om dit eerst te laten inmeten voor je tot bestelling overgaat. Een adviseur van de leverancier kan in dat geval meekijken naar de breedte die nodig is. Daarbij is het van belang dat er wordt gekeken naar het raam zelf maar ook naar een stukje uitsteken in verband met de inval van de zon langs de zijkant van je raam.
  • Zelf ophangen of laten ophangen. Een zonnescherm kan je zelf ophangen als je mankracht genoeg hebt. Een 6 meter breed zonnescherm kan echter een flinke klus zijn. Als het niet goed wordt verankerd zou dit voor een gevaarlijke situatie kunnen zorgen. Het is in dat geval goed om een klussenbedrijf in te huren voor deze werkzaamheden.
  • Wat voor bediening kies je. De bediening bepaalt voor een groot deel de prijs. Het is overigens niet zo dat je – eens een bedieningssysteem gekozen – niet meer kan switchen naar een ander systeem. Je kan een zon/wind automaat of een buismotor altijd nog bijbestellen als dat nodig blijkt.

Vraag offertes op

Besparen op een zonnescherm van 6 meter doe je door offertes op te vragen. Je doet dit heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van offertes kan je een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

 

Wat kost zonwering?

De prijzen zijn niet altijd even duidelijk. Vergelijk tot 6 offertes van lokale zonweringsspecialisten en bespaar tot wel 30% op de kosten. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.